A következő élő közvetítés része Hosszú Katinka kiesett, Mohamed Aida rekorder lett, a kézis lányok újra kikaptak – csütörtöki hírfolyam az olimpiáról

Hosszú Katinka bevallotta, miért nem ment neki az olimpián

A csütörtöki úszóprogramban Hosszú Katinkáért a 200 hát harmadik előfutamában szoríthattunk. A háromszoros olimpiai bajnoknő harmadik helyen fordult száz méter után, végül 2:12,84 es idővel hatodik helyen csapott célba. A kínai Peng 2: 09.03-al nyerte a futamot.

Hosszú Katinka ideje a 20. helyre volt elegendő, ami azt jelentette, nem jutott be a középdöntőbe. Mivel ez volt az utolsó versenyszáma, számára befejeződött a tokiói olimpia.

Hosszú úszása után három mondatba sűrítve elmondta, mi hibádzott a felkészülésében.

„Odaálltam, nekimentem, de ez valóban már csak szenvedés volt. Egyértelmű, hogy az egész felkészülésemből az hiányzik, ami korábban a kulcs volt: a versenyzés. Én erre álltam be hosszú évek óta, és hiába próbáltuk ezt mással helyettesíteni, egyszerűen nem sikerült úgy. A gyorsasági állóképességet mindig a versenyeken szereztem meg, és az most megállapítható, hogy ez most nincs meg: akárhogy is variáltam az úszásokat, a vége ugyanaz lett. Most tartok egy kis szünetet, végigveszem, mi miért történt, aztán az ISL-szezonban visszatérek a medencébe.”

–- fogalmazott Hosszú, aki így 400 méter vegyesen ötödik, 200 méter vegyesen hetedik lett a tokiói olimpián, míg a 200 méter pillangótól visszalépett.

Egy nappal korábban a 24.hu így szinte szó szerint ugyanezt írta, amikor elemezte Hosszú Katinka tokiói teljesítményét:

Kapcsolódó
Hosszú Katinkától elvette az élet a drogját: a versenyzést
Megpróbáljuk elmagyarázni, miért nem azt a versenyzőt látjuk, aki rutinszerűen veri el méterekkel a világot.

Ugyanebben a számban Burián Katalin viszont 2:09,10-es idővel 8. helyen bejutott az elődöntőbe.

Egyáltalán nem úsztam erősen, így nem is fáradt el se a kezem, se a lábam. Tudtam energiát spórolni a péntek délelőtti elődöntőre, amire szükség is lesz. Most már két éve készülünk arra, hogy reggel kell tudni erősebben úszni, de a szervezet nem úgy van kitalálva, hogy ilyenkor legyen képes a legjobb teljesítményre. Nem véletlen, hogy még a világsztárok 90 százaléka is gyengébb időt ér el reggel

– értékelt úszását Burián.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik