A következő élő közvetítés része Hosszú Katinka kiesett, Mohamed Aida rekorder lett, a kézis lányok újra kikaptak – csütörtöki hírfolyam az olimpiáról

Hosszú Katinka elbúcsúzott az olimpiától

A csütörtöki úszóprogramban Hosszú Katinkáért a 200 hát harmadik előfutamában szoríthattunk. A háromszoros olimpiai bajnoknő harmadik helyen fordult száz méter után, végül 2:12,84 es idővel hatodik helyen csapott célba. A kínai Peng 2: 09.03-al nyerte a futamot.

Hosszú Katinka ideje a 20. helyre volt elegendő, ami azt jelentette, nem jutott be a középdöntőbe. Mivel ez volt az utolsó versenyszáma, számára befejeződött a tokiói olimpia.

Az utolsó, 4. 200 hát előfutamban Burian Kata fő számában is bemutatkozhatott. Első száz után 1:02,84-el a hatodik helyen fordult, majd a második százon is szépen tartotta magát, sőt, egyre feljebb kapaszkodott, és a világlasszisok mellett és 2:09,10 es idővel holtversenyben a harmadik helyen csapott célba.

Kapcsolódó
Burián Kata: Nemcsak engem, de a sportot is meggyalázták
A 2016-os riói olimpia előtt váratlanul, és mint kiderült jogtalanul kitették az olimpiai csapatból, aminek hatására éveken keresztül vívódott, magában kereste a hibát, depressziós lett. Interjú az olimpiára készülő Burián Katával.

Burián Kata 8. helyen, az ausztrál Emily Seebohmmal azonos idővel jutott tovább a középdöntőbe. A 200 hát középdöntőjére pénteken, a döntőre szombaton kerül sor.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik