A következő élő közvetítés része Hosszú Katinka kiesett, Mohamed Aida rekorder lett, a kézis lányok újra kikaptak – csütörtöki hírfolyam az olimpiáról

Késely: Bárki bármit mond, ez szép eredmény

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

A hetedik helyen végzett a 4×200 méteres magyar női gyorsváltó.

A magyarok a csütörtöki döntőben Jakabos Zsuzsanna, Veres Laura, Késely Ajna, Kapás Boglárka összeállításban szerepeltek, azaz Verrasztó Evelynt az egy órával korábban 200 méter pillangón negyedik Kapás váltotta az előfutamhoz képest. A négyes a franciákat megelőzve 7:56.62 perccel ért a célba.

„A cél a döntő volt, ez már csak a bónusz. Élmény lett volna, ha vannak nézők” – fogalmazott Jakabos Zsuzsanna, akinek szavaira Veres úgy reagált, neki így is élmény volt.

Bárki bármit mond, ez szép eredmény, ráadásul Bogi 200 pillangó után vállalta, jómagam pedig a 800 méter gyors előtt vagyok

– mondta Késely, amihez Kapás annyit fűzött hozzá, a döntője után nagyon fájt neki ez az úszás, ennek ellenére örül, hogy elvállalta a váltóbeli szereplést.

A fináléban a kínaiak 7:40.33 perces világcsúccsal győztek, de a második helyezett amerikaiak és a harmadik ausztrálok is a 7:41.50-es régi rekordon belüli eredménnyel zártak.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik