Olimpia 2021 – Friss hírek

Cseh László: Rengeteg dolgom van, rendbe kell tennem a garázst

Cseh László szerdán azt mondta a 10. helyen zárt 200 vegyes előfutamai után, hogy fél nappal meghosszabbította a karrierjét. Magyar idő szerint csütörtök hajnalban rátett még egy napot. A kétszáz vegyes első elődöntőjében féltávnál elsőként fordult – muszáj volt ennyire nyomnia az elejét, mert egy kisebb sérülés miatt a mell-lábtempója eddig nem volt az igazi –, aztán gyorson már nagyon jöttek rá a fiatalok, de a szíve vitte a nagy harcost. Aki végül bejött negyediknek, 0.06 századdal előzve meg azt az olasz Alberto Razzettit, aki háromévesen még pelenkával a fenekén mászkált, amikor Laci bemutatkozott a felnőttek között a 2002-es berlini Európa-bajnokságon…

Mint kiderült, ennyi kellett a fináléhoz, minthogy a második futamban csupán négyen tudtak nála jobbat, így a nyolcadik idővel kvalifikálta magát. Pályafutása során tizedszer úszhat egyéni olimpiai döntőt, ami önmagában nagy dolog, ám igazán az az elképesztő, hogy mindezt még 35 esztendősen teszi. Nem véletlen, hogy a nemzetközi úszómédia valósággal szétszedte a vegyeszónában, miközben nem akadt olyan versenyző – más számok résztvevői közül is –, akik ne lapogatták volna a vállát, amint elhaladtak mellette – számolt be Cseh László csütörtök hajnali úszásáról Csurka Gergely, a Magyar Úszó Szövetség sajtófőnöke.

Aki lemaradt volna a 36 éves úszónk döntőt érő úszásáról, az itt most megnézheti:

Cseh az úszása után úgy fogalmazott: „Hát akkor még egy plusznap… Nagyon örülök, végül is ezt akartam elérni, ha már itt vagyok, legyen meg a döntő. Teljesen felszabadultnak érzem magam, semmi nem nyomaszt, régen ha így nyolcadikként megyek be a döntőbe, már legyintettem volna, hogy kész, nem tudok úszni, mehetek haza. Most egy pillanatig nincs bennem ilyen, élvezem minden percét az úszásnak, az első két hossz ma is jó volt, a mellúszással még mindig háborúzom kicsit, de azért nem panaszkodhatok.”

Holnap döntő, én garantáltan nem fogok izgulni egy percig sem, meglátjuk, a többi srác mennyire lesz képes kezelni a helyzetet, én azt mondom, bármi lehet. Ja, arról szó sincs, hogy meggondolnám magam, ugyan már! Rengeteg dolgom van… Például? Rendbe kell tenni a garázst végre, tízéves a ház, vár egy csomó felújítás. Meg persze el kell menni nyaralni is. Szóval holnap lesz az utolsó, aztán elköszönök.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik