A következő élő közvetítés része Márton Anita nem jutott döntőbe, szenvedtek a pólósok – az olimpia 7. napjának hírei egy helyen

Véleményes ponttal kapott ki a francia dzsúdószörnyeteg

Chris Graythen/Getty Images
Chris Graythen/Getty Images

Hatalmas meglepetésre a kétszeres olimpiai bajnok Teddy Riner kikapott a cselgáncstorna +100 kilogrammos kategóriájának negyeddöntőjén.

A „francia szörnyeteg” bevenécre hallgató cselgáncsozó Tamerlan Basajevvel csapott össze és nagyon stabilan tartotta magát, úgy tűnt, csak idők kérdése a győzelme. Az oroszt ráadásul kétszer megintették, mire Golden Score-ba hajlott át a meccs. Ebben Riner egy pillanatra kibillent az egyensúlyából és miközben látszott, hogy hanyatt fog esni, Basajev nekiugrott az ellenfelének és pontot kapott érte.

Riner egyértelműen úgy gondolta, hogy ő magától esett el és az orosz csak rájátszott az esetre, mintha miatta borult volna föl. Hosszú videózás után azonban a dominikai bíró Basajevnek ítélte a meccset, ezzel Riner elesett attól, hogy harmadjára is aranyérmet szerezzen az olimpián.

A cselgáncs történetében erre csak a japán Nomura Tadahiro volt képes, őt akarta befogni Riner.

A francia dzsúdósnak egyedülálló módon tíz világbajnoki aranyérme van, emellett két olimpiai aranyérmet és két Európa-bajnoki aranyérmet nyert. Olimpián utoljára a 2008-ban kapott ki Pekingben, akkor vigaszágon bronzéremig jutott, ezt még Tokióban is elérheti.

Franck Fife / AFP
Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik