Olimpia 2021 – Friss hírek

Cseh László hetedikként zárta le pályafutását, Milák Kristóf három percig olimpiai csúcstartó volt – ez történt, amíg aludtunk

Kovács Tamás/MTI
Kovács Tamás/MTI
Befejezte karrierjét Cseh László úszólegendánk és odapörkölt ellenfelének Milák Kristóf is. Telegdy Ádám ötödikként Burián Katalin tizedikként végzett a többi úszó közül, míg a párosevező Pétervári-Molnár Bendegúz szintén tizedik lett.

Úszás: Cseh László életében utoljára úszhatott döntőben, a 200 vegyes fináléjában mindent ki is adott magából. Az úszólegenda második helyen fordult féltávnál, a mellúszásánál viszont visszacsúszott a hetedik helyig, ez lett a végső helyezése is. A verseny után még a végső győztes Vang Sun is fejet hajtott előtte, Cseh szerint pedig nagyon szép pályafutást tudhat maga mögött. Ezzel csak egyetérteni lehet.

Kapcsolódó
Cseh László: Mindenkinek ilyen szép lezárást kívánok
Az idejével nem annyira elégedett, de már tud mosolyogni a 35 éves klasszis, aki a tokiói olimpián lezárta a pályafutását.

Kétszáz háton is honfitársunknak drukkolhattunk a férfiak döntőjében, Telegdy Ádám ötödik helyen ért célba méghozzá egyéni csúcsot jelentő 1:56.15-ös idővel. A versenye után nagyon mosolygósan, felszabadultan értékelt. Szintén jó kedve volt Milák Kristófnak, aki száz pillangóban bejutott a döntőbe olimpiai rekordot jelentő 50.31-es idővel, ám végül csak a második legjobb döntős idő lett az övé, mert Caeleb Dressel rálicitált és 49.71-re javította Milák idejét.

Kapcsolódó
Milák Kristófé volt egy olimpiai csúcs három percig
Caeleb Dressellel ment az adok-kapok.

Sajnos Szabó Szebasztiánnak nem sikerült ebben a számban fináléba jutnia, amiért nagyon csalódott volt. Szintén nagyon csalódottan értékelt Burián Katalin is, aki szenzációsan bekezdett a 200 hát elődöntőjében, de végül tizedik helyen zárt, így lemaradt a finálél. Ezután azt mondta, a legjobb hat közé is be tudná verekedni magát, a következő olimpiára már ez lesz a célja.

Kapcsolódó
Burián Katalin: Tudom, hogy tudok a világon a top hat közé jutni
Határozott nyilatkozatot adott a döntőről lemaradó úszó.

Evezés: Időrendben Pétervári-Molnár Bendegúz B-döntője nyitotta a napot, egypárevezősünk negyedik helyen ért célba a futamában, amivel tizedik helyen zárt. A magyar versenyző előzetesen az A-döntőt tűzte ki célul, de összességében boldog a tizedik helyével is, mert mint mondta, mélyről jött föl, hogy ezt elérje.

Kapcsolódó

Atlétika: Koroknai Máté 400 gáton indult és egyéni csúcsától mindössze egy tizeddel elmaradva, 49.80 mp alatt ért célba, ezzel a második legjobb kieső lett, a 26. helyen végzett. Bartha-Kéri Biankának a 800 méteres síkfutás selejtezőjében egy kis lökdösődés megakadályozta az előretörésben, végül egy ír futót megelőzve, hatodikként ért célba 2:02.82 perccel és kiesett.

Sportlövészet: Major Veronika a pénteki rapid részben javított, de így is kiesett, mivel 35. helyen végzett a női sportpisztolyosok között.

Mire számíthatunk még?

  • Lobanovszkij Maxim 50 méter gyorson, Gyurta Gergely és Kalmár Ákos 1500 méter gyorson szerepel előfutamon, a napot pedig a 4x100m vegyesváltónk zárja.
  • Az olimpia pénteki napján megkezdi szereplését a női súlylökés selejtezőjében Márton Anita is.
  • Vitorlázóink közül Érdi Mária és Vadnai Máté fejezi be a tokiói versenyt, előbbi Laser Radialban, utóbbi Laserben.
  • A női pólócsapatunk Japánnal mérkőzik majd meg.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik