A következő élő közvetítés része Milák Európa-csúccsal ezüstérmes 100 pillangón, a férfi pólósok győztek az Egyesült Államok ellen – élő hírfolyam

Tomori Zsuzsanna: Valahogy így kellene ennek kinéznie

Czeglédi Zsolt/MTI
Czeglédi Zsolt/MTI

A magyar női kézilabda-válogatott 29-25-re legyőzte a világbajnoki ezüstérmes Spanyolországot a tokiói olimpia csoportkörének negyedik fordulójában.

Kapcsolódó
A kéziválogatott megragadta utolsó esélyét az olimpián, legyőzte a spanyol csapatot
Kőkemény védekezéssel és Márton Gréta góljaival alapozta meg a sikert Elek Gábor csapata.

A mieink védekezése erősen feljavult, nagyon egységesen, egymást segítve, agresszívan állt fel a csapat. Az első húsz percben ennek hála 5 gólt dobott csak a spanyol válogatott. A mérkőzésen öt gólig jutó, de védekezésben is sokszor jól blokkoló Márton Gréta ennek különösen örült.

A spanyolok mindig gyors kézilabdát játszanak, gyors keresztmozgással, amit igyekeztünk szétverni és erre nagyon sokat készültünk is az edzésen. Jól jött ki a lépés, meg tudtuk valósítani, amit megbeszéltünk. Az előző mérkőzésen nagyon zavart, hogy többször nem tudtam segíteni a társaimnak. Sokat videóztam és agyaltam, hogyan tudnék változtatni. Örülök, hogy sikerült

– mondta a Ferencváros szélsője az M4 Sportnak a lefújás után.

Tomori Zsuzsanna is kiemelte, hogy jól összeállt a védekezés, amire külön készültek és úgy véli, van esély a továbbjutásra is.

„Amit beszéltünk, abból minden bejött, kicsit úgy éreztem, mintha fel is szabadultunk volna. Nem féltünk tőle, hogy két percet kapunk, faultoltunk és daráltunk. Valahogy így kellene ennek kinéznie. Ami sanszunk van, még életben tartottuk.”

A nehéz pillanatokban betaláló Vámos Petra is elégedetten értékelt. Rá különsen nagy szerep hárult, mivel Kovacsics Anikó és Szucsánszki Zita sérülésével egyedüli irányítója volt a magyar csapatnak. Ő azonban nem hagyta, hogy a tét ránehezedjen.

Azokban a pillanatokban tudtunk fontos gólokat lőni, amikor nagy volt a feszültség mindenkiben és mindig volt egy ember, aki át tudta lendíteni a csapatot. A két másik irányító megsérült, így próbáltam midnent megtenni, hogy hasznára legyek a csapatnak. Próbáltam nem pakolni magamra túl nagy terhet és azt csinálni, amiben jó vagyok

– mondta Vámos.

Ilyen válogatottat szerettünk volna látni az egész olimpián, Elek Gábor szövetségi kapitány pedig az MTI-nek árult el egy apróságot, ami a fordulathoz szükséges volt.

„Danyi Gábor javaslatára visszamentünk az alapokig. A többit szeretnénk az öltözőn belül tartani, de semmi szaftos nem történt. Volt egy közös akarat, volt vezér elöl és hátul is. A második félidőben ahogy megtaláltuk a nyitott védekezés ellenszerét, el is dőlt a mérkőzés”

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik