Olimpia 2021 – Friss hírek olimpiai program

Berecz Zsombor döntőbe jutott, váratlan vereséget szenvedtek a női pólósaink, Kozák Luca sírva búcsúzott – ez történt vasárnap az olimpián

Kovács Tamás/MTI
Kovács Tamás/MTI
A finndingi magyar klasszisa remekelt, atlétikában viszont nem volt szerencsénk, még egyéni csúcs is kevés volt 3000 méteres akadályfutásban.

Atlétika: Nagyon pechesek voltak a magyar atléták vasárnap. Kozák Luca a száz gát elődöntőjében a hetedik gáton botlott meg, ezzel gyakorlatilag elveszítette az esélyét a döntőbe jutásra. Nagyon szép pillanat volt viszont, hogy a szintén eleső Yanique Thompsont felsegítette a földről.

A női kalapácsvetés selejtezőben Gyurátz Réka a 12. lett csoportjában, összesítésben pedig a 26. helyen végzett, így nem jutott a döntőbe. A női 3000 m akadályfutásban Kácser Zita utolsó lett a selejtezőjében, távolugrásban Nguyen Anasztázia nyolc centivel maradt le a fináléról. Tóth Lili Anna viszont hatalmas egyéni rekordot futott 3000 méteres akadályfutásban, sajnos azonban egy kicsi így is hiányzott a döntőhöz, összesítésben 18. lett.

Kapcsolódó

Nem magyar esemény ugyan, de 26 év után megdőlt a világcsúcs női hármasugrásban. A venezuelai Yulimar Rojas az utolsó sorozatában 15.67 méterre repült, ezzel az 1995-ben felállított 15.50 méteres rekordot pipálta le. Magasugrásban az olasz Gianmarco Tamberi és a katari Mutaz Barshim ugyanúgy teljesített: mindketten 224 centinél szálltak be, 237-ig nem hibáztak, majd 239 centin mindketten hármat-hármat rontottak. Ekkor a szabályok szerint eldönthették, hogy folytassák vagy holtversenyben állapodjanak meg. Az utóbbit választották, így mindketten aranyérmesként ünnepelhettek. A férfi százméteres síkfutás döntője is emlékezetesre sikerült: meglepetésre az olasz Marcell Jacobs (aki májusban futotta először 10 másodpercen belül a távot) 9.80 másodperccel lefutott mindenkit.

Kapcsolódó
Döbbenet: olasz olimpiai bajnok férfi 100 méteren
Alig tíz perccel azt követően, hogy Gianmarco Tamberi aranyat nyert az olaszoknak magasugrásban, 100 méteres síkfutásban is megismétlődött a csoda.

Vitorlázás: Finndingiben viszont termett babér a honfitársunknak, Berecz Zsombor ugyanis második helyről várhatja a keddi döntőt. A kilencedik részversenyben negyedik lett, a tizedikben szintén, hátránya pedig kilenc helyezési pont a címvédő brit Giles Scott mögött.

Kapcsolódó
Berecz Zsombor nagyszerűen versenyzett, kedden az éremért vitorlázhat
A Finndingiben szereplő Berecz Zsombor a második helyen bejutott az éremfutamba vasárnap a tokiói olimpián, így kedden a dobogóért szállhat vízre.

Asztalitenisz: A női asztaliteniszcsapat számára az olimpiai szereplés rövidre sikerült, mert balszerencséjére az egyik legerősebb japán csapatot kapta az első körben ellenfélnek. A Madarász DóraPergel SzandraFazekas Mária összeállítású együttes 3-0-ra maradt alul a nyolcaddöntőben. Érdemes megjegyezni, hogy Fazekas 17 év után szerepelt újra olimpián, sajnos azonban ő sem tudta megszorongatni az ázsiaiakat.

Vízilabda: A nap legváratlanabb vereségét azonban a női vízilabda-válogatott hozta össze. Bíró Attila az utolsó csoportmeccsén Kínával találkozott és sokkolóan gyenge játékkal 11-9-re kikapott. Két negyed után már 7-2-re vezetett a kínai csapat, innen jött föl egy gólra a magyar válogatott, de a meglepő vereséget nem tudta elkerülni.

Kapcsolódó
Átaludták a meccs felét, kínos vereséget szenvedtek pólósaink
Meglepetésre 11-9-es vereséget szenvedett a magyar női vízilabda-válogatott Kína ellen az olimpia torna utolsó csoportmérkőzésén.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik