A következő élő közvetítés része Lőrincz Tamás olimpiai döntős, nem járt sikerrel a transznemű súlyemelő – ez volt az olimpia 10. napja

Elek Gábor: Küzdeni mindig, feladni soha!

Czeglédi Zsolt/MTI
Czeglédi Zsolt/MTI

A magyarok női kézilabda válogatott utolsó csoportmeccsén 26-23-ra legyőzte Svédországot, ezzel óriási hajrával bejutott a legjobb nyolc közé a tikói olimpián.

Kapcsolódó
Összejött a csoda, svédveréssel jutott tovább a kéziválogatott
Három góllal vertük a csoportelső svédeket.

Szájon vert minket a brazil meccs és erre ráment az oroszok elleni is. Elveszítettük két fontos emberünket, plusz a mai meccsen Tomorit is, de nagy volt a lelkünk, mindent elviseltünk, még a saját hibáinkat is. Küzdeni mindig, feladni soha! Nagyon büszke vagyok a csapatra

– jelentte ki Elek Gábor.

A csoportmeccsek tanulságait így összegezte:

Ez egy tanulási folyamat, mert nagyon fiatal a csapatunk, még ha vannak benne nagy öregek is. Vámos Petra ezektől a játékosoktól autogrammot, meg közös fényképet kért korábban, akik ellen itt pályára lépett. És hát 13 éve nem volt magyar válogatott olimpián.

Helembai Fanny, aki a svédek ellen lépett először pályára a játékokon, azt mondta, készen állt, hogy bármikor beálljon és segítsen a csapaton:

Voltak hullámvölgyek, de látszott rajtunk, hogy ez az utolsó utáni lehetőség és nagyon akartunk bizonyítani egymásnak is.

Szöllősi-Zácsik Szandra szerint nagyon mélyről indult a csapat, de reméli, a csúcson fejezi be.

Meccsről meccsre javuló teljesítményt nyújtottunk, egyre jobban összeállt a védekezés, ez hozta magával a jobb kapusteljesítményt, ami az utolsó két találkozón extra volt. A norvégok ellen pedig nem abból a mérkőzésből kell kiindulni, amit az olimpia előtt játszottunk.

– utalt Zácsik a felkészülési meccs tíz gólos vereségére, a 32-22-es végeredményére.

Női kézilabda, csoportkör, eredmények:

Orosz Olimpiai Csapat-Spanyolország 34-31 (18-17)
Franciaország-Brazília 29-22 (17-11)
Svédország-Magyarország 23-26

 

A csoport végeredménye: 1. Svédország 7 pont, 2. Orosz Olimpiai Csapat 7, 3. Franciaország 5, 4. MAGYARORSZÁG 4, 5. Spanyolország 4, 6. Brazília 3
Azonos pontszámnál az egymás elleni eredmény döntött.

 

A csoport:

Koreai Köztársaság-Angola 31-31 (16-17)
később:
Hollandia-Montenegró 12.30
Norvégia-Japán 14.30

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik