A következő élő közvetítés része Lőrincz Tamás olimpiai döntős, nem járt sikerrel a transznemű súlyemelő – ez volt az olimpia 10. napja

Nem bírt az olaszokkal, csoportharmadik lett a magyar vízilabda-válogatott

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Bár végig vezetett az olaszok ellen, végül be kellett érnie egy 5-5-ös döntetlennel a magyar férfi vízilabda-válogatottnak a csoportkör utolsó fordulójában. Ezzel elszállt a csoportelsőség esélye, a magyarok a 3. helyen végeztek, és várhatják a negyeddöntős ellenfelet.

Az MTI tudósítása szerint a ráúszásnál az olaszok vitték el a labdát, első akciójuk azonban kudarcba fulladt. Ezután sokáig érintetlenek maradtak a hálók, csaknem három perc elteltével pedig Jansik törte meg a gólcsendet. Az ellenfél a következő támadásából egyenlített, aztán a magyarok csapatkapitánya, Varga Dénes dobott bombagólt távolról. A negyed végén az olaszok elszórakoztak egy emberelőnyös lehetőséget, így maradt az egygólos magyar előny (2-1)

Illyés Tibor / MTI Varga Dénes (b) és Nicholas Presciutti a férfi vízilabdatornájának ötödik fordulójában játszott Magyarország – Olaszország mérkőzésen a tokiói Tacumi Vízilabdaközpontban

A második felvonás elején megint a rivális vezethetett elsőként támadást, amely még nem végződött góllal, de egy kimaradt magyar helyzet után már betaláltak az olaszok. Az ellenakcióból Varga volt ismét eredményes, aztán percekig újfent sikertelenek voltak a próbálkozások. Märcz Tamás a játékrész utolsó másfél perce előtt időt kért, Varga harmadik találatával pedig kétgólosra duzzadt a magyar előny, amely a nagyszünetig meg is maradt (4-2)

A harmadik negyed első két és fél perce gól nélkül telt el, majd az olasz kapitány kért időt. A következő akció során ötmétereshez jutottak az olaszok, ennek értékesítésével egy gólra jöttek fel. A vízben hatalmas taktikai, valamint kemény fizikális csata zajlott, de Angyal két másodperccel a dudaszó előtt vissza tudta állítani a kétgólos különbséget (5-3).

A záró játékrész olasz góllal indult, aztán a végig kiváló formában védő Nagy Viktor bravúrjai segítették ki a válogatottat. Märcz Tamás négy és fél perccel a lefújás előtt időt kért, amely után nem sikerült betalálni, a másik oldalon pedig előbb a kapufán csattant egy olasz lövés, majd a következő próbálkozás mellé ment.

Másfél perc volt hátra, amikor az olaszok kértek időt, és a következő akcióból ki is tudtak egyenlíteni. Az utolsó másodpercekben már nem történt változás, maradt a döntetlen.

Vízilabda, férfiak, A csoport, 5. forduló

Magyarország–Olaszország 5-5 (2-1, 2-1, 1-1, 0-2)
gól: Varga 3, Jansik 1, Angyal 1, illetve Figlioli 2, Echenique 1, Aicardi 1, Di Fulvio 1.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik