Olimpia 2021 – Friss hírek

A holland elesett, majd tök utolsó helyről egy kör alatt elverte a mezőnyt

Sifan Hassan, a szám 2019-es világbajnoknője ritkán látható lélekjelenléttel mentette meg az olimpiáját 1500 méteren.

Kisebb lökdösődés alakult ki a női 1500 méteres síkfutás második előfutamának utolsó előtti körében. Ennek következtében a kenyai Edinah Jebitok nagyot esett. A mögötte haladó Sifan Hassan sikertelenül próbálta meg átugrani, a lába beleakadt ellenfelébe, így a holland is elesett. Ami utána következett, arra azonban nyugodtan mondhatjuk, nem semmi. Hassan felpattant és:

A kenyai lány nem tartozott a favoritok közé. Idén június 27-én 4:03,46-os egyéni csúcsot futott ugyan Leverkusenben, de ezzel az idővel akár oda is érhetett volna a továbbjutást érő pozíciók valamelyikére, mivel utóbb kiderült, a holland, aki 2019-ben, Dohában 3:51,95-ös pazar idővel lett világbajnok az esésből felpattanva, több mint tíz méteres hátrányát egy kör alatt ledolgozva végül 4:05,17-el nyerte meg a futamot.

Kapcsolódó
Mutatjuk, Lőrincz Tamás hogyan nyalábolta fel és pörgette meg japán ellenfelét
A hazai szőnyegen birkózó Sohei korábban meglepetésre a 16 között felülmúlta a 2017-ben egy súlycsoporttal lejjebb vb-ezüstérmes kazah Demeu Zsadrajevet.

Jebitok azonban így sem szomorkodott. Ugyan 4:10.72-es idejével csak a 12., kieső helyen ért célba, de a versenybírok továbbjuttatták a következő körbe,  mivel az előtte lévő lökdösődés következtében esett a földre.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik