A következő élő közvetítés része Lőrincz Tamás olimpiai bajnok, arany-, ezüst- és bronzérem a kajakosoknál, Berecz Zsombor 2. vitorlázásban – ez volt az olimpia 11. napja

A vitorlázó Berecz Zsombor történelmet írt, ezüstérmes Tokióban

MTI/Kovács Tamás
MTI/Kovács Tamás

A Finndingiben szereplő Berecz Zsombor megnyerte az éremfutamot, és ezzel összesítésben második helyen végzett a tokiói olimpián.

Ez a magyar vitorlázás történetének valaha volt legjobb eredménye. A magyar vitorlázás eddig egy olimpiai medállal büszkélkedhetett, 1980-ban, Moszkvában a Detre testvérek harmadikok lettek Repülőhollandiban.

Berecz elképesztően közel volt az aranyéremhez is. Ehhez öt helyezéssel kellett volna megelőznie kedden reggel a címvédő Giles Scottot, aki ugyan hatodikként fordult az utolsó bójánál, de végül egy nagy hajrával végül ötödik helyen ért célba és így megelőzte a magyar vitorlázót. A dobogó harmadik fokára a spanyol Joan Cardona állhat fel.

Ez volt a hetedik magyar futamgyőzelem az olimpiák történetében, a második, amelyet Berecz szerzett.

Berecz Zsombor hatalmas ünneplésbe kezdett a mindent eldöntő futam végén, ő éremért érkezett Tokióba, amit csodálatos versenyzéssel sikerült is megszereznie.

Czeglédi Zsolt / MTI
Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik