A következő élő közvetítés része Lőrincz Tamás olimpiai bajnok, arany-, ezüst- és bronzérem a kajakosoknál, Berecz Zsombor 2. vitorlázásban – ez volt az olimpia 11. napja

„Két éve azon gondolkoztam, hogy abbahagyom, óriási dolog, hogy itt lehettem”

MTI/PAP/Leszek Szymanski
MTI/PAP/Leszek Szymanski

Szögi István előfutamában a 12. helyen ért célba és nem jutott tovább az elődöntőbe 1500 méteren a tokiói olimpia atlétikaversenyeinek keddi napján.

A fedettpályás magyar csúcstartó sokáig jól tartotta magát, de lehajrázták, így végül 3:38.79 perces eredménnyel a 12. helyen ért célba. A három előfutamból az első hat-hat helyezett mellett a legjobb hat időeredményt elérő atléta jutott tovább. Az első és a kifejezetten lassú futást hozott második futam után Szögi még elődöntős helyen állt, a harmadikban viszont nagy volt az iram, amivel elszállt a továbbjutási esély.

„Picit vegyesek az érzéseim, mert az időeredmény nem a legjobb, szerettem volna megfutni az egyéni csúcsomat, vagy legalább a közelébe kerülni. Ugyanakkor úgy érzem, jól helyezkedtem, sokáig jó pozícióban voltam. A végén sajnos kijött, hogy sokan még jobbak nálam a mezőnyben. Ha jobban át tudom majd gondolni ezt a versenyt, akkor biztosan jobbnak fogom értékelni.

Óriási dolog, hogy itt lehettem, mert két éve, amikor hazajöttem az Egyesült Államokból, azon gondolkodtam, hogy abbahagyom, mert nem ment jól a futás.

– nyilatkozta az M4 Sportnak a 25 éves sportoló.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik