A következő élő közvetítés része Lőrincz Tamás olimpiai bajnok, arany-, ezüst- és bronzérem a kajakosoknál, Berecz Zsombor 2. vitorlázásban – ez volt az olimpia 11. napja

Lőrincz Viktor: Felőröltem, teljesen begőzölt, kétszer is megfejelt, nem volt túl szimpatikus

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

„Nyugodt tudtam maradni hátrányban is, mert tudtam, hogy képes vagyok megfordítani az állást. Tisztában voltam vele, hogy az elején szeret akciózni, de a karberántással kissé meglepett, ezt a tatai edzőtáborban nem csinálta. Nem szereti ezt a rakkolós birkózást, fel is őröltem vele. Utána teljesen begőzölt, kétszer is megfejelt, még jó, hogy nem repedt fel a bőr, mert azzal pihenőt nyert volna. Mindenesetre nem volt túl szimpatikus” – értékelte az egyiptomi Mohamed Metwally ellen megnyert elődöntőjét a birkózó Lőrincz Viktor az MTI-nek.

A legutóbbi, 2019-es vb ezüstérmese kifejtette, a térdműtétje és a koronavírus-fertőzése után azt tudta, hogy fizikálisan megfelelően fel tud készülni, de nagy hangsúlyt fektettek a mentális felkészülésre is, erre tudatosan szakemberrel készült, ezért is tudott mindhárom meccsén nyugodt és higgadt maradni. A 87 kilósok döntőjét holnap rendezik, ellenfele az ukrán Zsan Belenyuk lesz.

„Sokat jelent a kötöttfogású szakágnak ez a szereplés, a két biztos érem és remélhetőleg Szőke Alex bronzérme, mert Rióból érem nélkül távoztunk” – mondta Lőrincz Viktor, aki azt reméli, hogy testvérével, Tamással közös álmuk valóra válik, és egy olimpián mindketten a dobogó tetején állhatnak. „Mindig tartottuk egymásban a lelket. Tomi Rio után abba akarta hagyni, akkor én húztam őt, ő pedig a térdműtét és a koronavírus-fertőzés után támogatott engem.”

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik