Olimpia 2021 – Friss hírek

Nagy Viktor: A célunk, hogy arannyal menjünk haza

Angela Weiss / AFP
Angela Weiss / AFP
A magyar férfi vízilabda-válogatott 15-11-re legyőzte Horvátországot a tokiói olimpia szerdai negyeddöntőjében, és a négy között pénteken reggel a görögökkel játszik.

Märcz Tamás szövetségi kapitány azt mondta az M4 Sport kamerája előtt, hogy a legnehezebbre készültek. Arra, hogy egy kiváló horvát csapat ellen kell jól játszaniuk.

Kapcsolódó
2008 után ismét olimpiai elődöntős a férfi pólóválogatott
Elöl Manhercz, hátul Nagy Viktor nyújtott zseniálisat. Pénteken a görögök jönnek a döntőért.

„Ezt is kaptuk, de nekünk is extrán sikerült minden. Hál’ Istennek most nagyszerű volt a támadójátékunk. Gratulálok a srácoknak, összeszedetten, nagy tűzzel játszottak. mindig azt mondom, csak az számít, milyen minőségben adjuk elő a játékot, amit tudunk, ebben most jobbak voltunk az ellenfélnél.”

A kapitány szerint az volt a cél, hogy minél stabilabb játékkal eljussanak az elődöntőig.

„Előreléptünk, most játszott a legjobban a csapat ezen a tornán. Görögország nagyon jó, nem lesz könnyű ennyi gólt lőnünk, hátul kell nagyon jónak lennünk.

Most azt mondom, örülök, hogy kikaptunk tőlük az első mérkőzésen, mert most nagyobb lesz a motiváció, és revánsot akarunk majd venni.

A mérkőzés egyik hőse Manhercz Krisztián volt, aki talán élete legjobbját nyújtva hét gólt szerzett.

„Öt évet vártunk erre a meccsre, amit kitűztünk magunk elé, azt megtettük. A meccs elejétől végig megvolt a tűz bennünk. A görögök elleni vereség óta épül a csapatunk. Nagy Viktor nagyszerűen védett, volt sok blokkunk, erre lehet építeni.”

Nagy Viktor azt mondta, jó nagy kő esett le a szívéről.

„Átszakadt bennem egy gát, ez a harmadik olimpiám, de az elmúlt két alkalommal ötödik hellyel mentem haza. A póló ennél sokkal többet jelent az országnak. Örülök, hogy négybe jutottunk, és annak is, hogy meccsről meccsre egyre jobb teljesítményt nyújtunk. Ez a mai mérkőzése megmutatta, ha egységben egymásért, saját magunkért, a vízilabdáért küzdünk, akkor működni fog.”

Saját teljesítményéről annyit mondott, egy ilyen védelem tudja felhúzni a kapust, a kapusteljesítmény pedig a játékost.

A célunk, hogy arannyal menjünk haza

– jelentette ki.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik