A következő élő közvetítés része Tótka olimpiai bajnok, Csipes ezüstérmes 500 méteren, elveszítette elődöntőjét a női pólócsapat – csütörtöki hírfolyam az olimpiáról

Egy bokszoló bronzérme új utat ért a falujának

Buda Mendes/Getty Images
Buda Mendes/Getty Images

Lovlina Borgohain bronzérmet nyert a női váltósúlyú ökölvívók között a tokiói olipmpián.

Teljesítményével ő lett a harmadik indiai érmes az idei játékokon, ráadásul az első, aki Asszám államban nőtt föl. Ez az északkeleti állam egyike a nagyon elmaradott régióknak, nem csak infrastruktúrában vannak hiányosságai a régiónak, sok helyen áramosítva sincsenek az épületek.

Jól mutatja, milyen állapotok között készült Borgohain, hogy a harmadik hely megszerzése után jelentették be, hogy utat építenek a település elé, amelyben az olimpikon él.

Borgohain ugyanis Baromukhia nevű faluban él, de az állami fővárosba járt edzeni, amely több mint 300 kilométeres utazást jelent. A bokszoló maga is beszélt róla a Vice.comnak, ebben elmondta, hogy a földút gyakorlatilag minden esőzéskor használhatatlanná válik és mivel ő motorbiciklivel utazik, ez komoly gondot jelent.

Ezt az utazást szeretnék megkönnyíteni az ökölvívónak egy úttal, sőt a Hindustan Times szerint már addigra be szeretnék fejezni az építkezést, mire Borgohain hazatér.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik