Ez a poszt a következő élő közvetítés része: Bronzérmes az öttusázó Kovács Sarolta és Hárspataki Gábor karatéban – élő hírfolyam az olimpiáról Vissza a közvetítéshez
Ramsey Cardy / Sportsfile / Getty Images

A magyar gyalogló nem kívánja senkinek, amit az 50 km végén élt át

Helebrandt Máté a 17., Venyercsán Bence a 20. helyen végzett 50 km-es gyaloglásban pénteken a tokiói olimpián. Helebrandt 3:57:53 óra, míg Venyercsán 3:59:05 óra alatt teljesítette a távot Szapporóban.

„Fáradtság és a kimerültségen kívül nincs nagyobb baj” – mondta a verseny után egy kerekes székben ülve a nyíregyházi atléta az M4 Sportnak.

Tényleg sikerült kiadnom magamból mindent, egy másodperccel sem tudtam volna jobbat menni

Helebrandt azt is elmondta, hogy taktikailag nem teljesen elégedett, helyezésben végezhetett volna előrébb, de a körülmények egyáltalán nem kedveztek neki.

„Katarban két éve a világbajnokságon nem tudtam befejezni a versenyt, mert a meleg, párás idő egyáltalán nem kedvez nekem, de a mostani felkészülésem nagyon jól sikerült” – jegyezte meg a 32 éves gyalogló, akinek 36 kilométernél volt egy holtpontja, ami után a célig nagyon nehéz versenye volt, amit „nem kíván senkinek”.

A 25 éves, első olimpiáján szereplő Venyercsán is hasonlón teljesített: az öt kilométeres mérőpontnál csupán az 54. helyen haladt, 25 km-nél a 41., majd 45-nél már a 23. helyet foglalta el, végül huszadik lett.

„Az 50 kilométer önmagában is elég kemény, de a nyári 50-re ez hatványozottan igaz. Próbáltam okosan versenyezni, jól beosztani az erőmet és ez nagyjából sikerült” – értékelte versenyét Venyercsán, hozzátéve, hogy végig csak magára figyelt, nem nézte, hogy hol áll, majd beszélt a szapporói időjárásról is.

„Sokkal párásabb, sokkal nehezebb itt a levegő mint otthon és ha süt a nap, nagyon nagy az ereje, ezért a hőérzet is három-négy fokkal magasabb”.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!