A következő élő közvetítés része Bronzérmes az öttusázó Kovács Sarolta és Hárspataki Gábor karatéban – élő hírfolyam az olimpiáról

Egy makacs ló okozta az öttusa nagy tragédiáját

MARIJAN MURAT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
MARIJAN MURAT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Hihetetlen dolgokat hozott a női öttusa verseny lovaglása, ahol a három szám után élen álló Annika Schleu egy makacs öszvért kapott Saint Boy személyében.

A ló már az első lovasának is gondot okozott, a világ- és Európa-bajnok orosz Gulnaz Gubajdullina képtelen volt kordában tartani, és végül nulla pontot teljesítve ki esett a versenyből.

Ezek után következett a szintén világ- és Európa-bajnok Annika Schleu, aki egyszerűen arra is képtelen volt, hogy megmozdítsa az állatot. A zokogó sportoló addig noszogatta Saint Boyt, amíg kegyeskedett elindulni, de négy akadály után ismét megmakacsolta magát, a német klasszis aranyálmai pedig végleg elszálltak.

Edzője, Kim Raisner ugyancsak sírva nyilatkozta azt, hogy ez így teljesen igazságtalan volt.

Csak akkor cserélhettünk volna lovat, ha az első lovaglónál négyszer megállt volna. De csak háromszor tette ezt, így nem volt más választásunk.

Az állatorvos szerint semmi baja. Szerintem az arénával lehetett problémája, mert még vágtázni sem akart. Ez nem Annika hibája, a ló mindig csak az ajtóhoz akart menni” – idézte Raisnert a Welt.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik