A következő élő közvetítés része Bronzérmes az öttusázó Kovács Sarolta és Hárspataki Gábor karatéban – élő hírfolyam az olimpiáról

Kozák: Dobozba zártam a negatív dolgokat

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

A Kozák Danuta, Kárász Anna, Bodonyi Dóra, Csipes Tamara összeállítású női kajaknégyes az előfutamot megnyerve továbbjutott a szombati középfutamba 500 méteren.

A Tokióban már három olimpiai bajnoki címet begyűjtő Lisa Carrington vezérletével az új-zélandi négyes nagyon beindult, és a rajt után élre állt, de az utolsó 200 méteren a magyar hajó belehúzott, és behúzta az első helyet. Londonban és Rióban a magyar négyes szerezte meg az aranyérmet, nagyon bízunk abban, hogy meglesz a triplázás.

A riói négyesből ketten vannak itt, közülük Csipes Tamara azt emelte ki a futam után, hogy jobban kell koncentrálniuk a rajtnál, de az utazósebességük nagyon lendületes, és amíg az új-zélandiaknál hárman is kifulladtak a végére, addig ők mind a négyen bírták végig.

„Nem mentünk maximális erőbedobással, megnyugtató, hogy így is jól sikerült a futam, úgyhogy magabiztosan állok a folytatás elé” – mondta Csipes, aki 500 méteren egyesben ezüstérmes lett.

Kozák Danuta egyesben nem állhatott dobogóra, és nagyon fogadkozott, hogy a négyesre összerakja magát.

„Dobozba zártam a negatív dolgokat” – nyilatkozta az ötszörös olimpiai bajnok Kozák a „Hogy vagy?” kérdésre.

A négyes másik két tagja közül Bodonyi Dóra azt mondta, hogy jólesett neki, hogy megelőzték az új-zélandi hajót, Kárász Anna pedig azt hozta szóba, hogy éhesen várta már a négyest.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik