Olimpia 2021 – Friss hírek

„Olyan érzés lehetett a játékosokban, hogy majd valahogy valaki jó lesz megint”

DIGI Sport / Sport 24
DIGI Sport / Sport 24

A férfi vízilabda-válogatott 9-6-ra kikapott Görögországtól a tokiói olimpia elődöntőjében.

Kapcsolódó
Másodszor is vereség a görögök ellen, férfi pólósaink is a bronzért játszhatnak
Egyszer sem vezettünk a tokiói olimpia elődöntőjében Görögország ellen. A szerb-spanyol csata vesztese következik.

Az idei év előtt utoljára 2008-ban sikerült olimpiai elődöntőbe jutnia a magyar férfi vízilabda-válogatottnak, amely akkor zsinórban harmadik alkalommal végül aranyérmet nyert. Tokióban legfeljebb bronzérmes lehet a válogatott és Kemény Dénes, aki 15 éven át irányította a férfi pólócsapatot, tudni véli, mi volt a baj.

Nagyon nehéz a sorozatmeccseken, amikor folyamatosan ki-ki mérkőzéseket rendeznek – negyeddöntő, elődöntő, döntő – ugyanazt a belső pozitív feszültséget reprodukálni, amit egy jól sikerült találkozó nagyon könnyen kiolt. Valószínűleg a 48 óra nem volt arra elég, hogy kivetkőzze magából a csapat a horvátok ellen átélt sikerélményt ahhoz, hogy ugyanazzal az elszántsággal és pozitív feszültséggel menjen bele ebbe a meccsbe, mint ahogyan azt tette két nappal ezelőtt

– nyilatkozta a DIGI Sport híradójának Kemény Dénes, háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitány.

A kétszeres olimpiai bajok Madaras Norbert kimondta, mi hiányzott a csapat játékából a görögök ellen.

„Nem így játszunk egy olimpiai elődöntőben, valahogy – például keménységben – több kellett volna. Egy olyan érzés lehetett a játékosokban, hogy valahogy a meccset a végén majd hozzuk, és valahogy valaki jó lesz megint, ahogy az előző mérkőzésen volt egy-két nagyon jó teljesítmény. Ez ma nagyon hiányzott,

az olimpiai elődöntőhöz nem is egy-két nagyon jó teljesítmény kell, hanem szinte mindenkitől minimum átlagos, vagy kicsit a feletti forma, és még két-három kiváló teljesítmény. De ma egy sem volt.”

Ahhoz, hogy éremmel térjen haza Märcz Tamás együttese, vasárnap a világbajnoki ezüstérmes spanyolokat kell legyőznie a bronzmérkőzésen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik