A következő élő közvetítés része Olimpiai bajnok a női kajaknégyes, bronzérmes a női pólócsapat, Marosi és Muszukajev is pontszerző – élő hírfolyam az olimpiáról

Elégedett a kajak-kenu kapitány, de sajnálja azokat, akik lemaradtak az éremről

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Hüttner Csaba, a magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya boldogan értékelte a csapat tokiói szereplését azt követően, hogy a sportági küldöttség nagyszerű teljesítményt nyújtva három arany-, két ezüst- és egy bronzérmet nyert, ezzel az éremtáblázat élén végzett.

Kapcsolódó
„Most már tudom, mi hiányzott: a düh” – Kozák Danuta már hatszoros olimpiai bajnok
Meglepő dolog derült ki: Csipes Tamara és Kozák Danuta is képes még kételkedni magában.

„Azt gondolom, ha hat érmet szerez a válogatott az olimpián, akkor maximálisan elégedettek lehetünk” – nyilatkozott az MTI-nek az 50 éves szakember.

„Nagyon boldog vagyok, ezzel együtt nagyon szerettem volna, ha a kenus lányok (Balla Virág és Takács Kincső) érmet szereznek, de szerintem Nádas Bence és Kopasz Bálint párosában is benne volt a dobogó, ahogy az éremről ugyancsak lemaradt Csizmadia Kolosban is, aki rengeteget dolgozott. Ezeket a negyedik-ötödik helyeket nehéz feldolgozni, de összességében a csapat megmutatta az erejét.”

Kiemelte, hogy jelenleg az ő versenyzőjük, az immár hatszoros aranyérmes Kozák Danuta Magyarország legeredményesebb női olimpikonja. Emellett magyar szempontból az egész tokiói játékok egyik legeredményesebb versenyzője lett az egy-egy aranyat és ezüstöt gyűjtő Csipes Tamara.

„Ha tehát az összképet nézem, akkor maximálisan elégedett vagyok, de sajnálom azokat a versenyzőket, akik nüánszokkal lemaradtak az éremről” – fogalmazott.

Kovács Tamás / MTI A tokiói olimpiára utazó magyar kajak-kenusok a fotózáson és sajtóbemutatásukon Budapesten egy rendezvényhajón 2021. július 5-én. Hátul középen Hüttner Csaba szövetségi kapitány.

A korábbi világ- és Európa-bajnok kenus, akinek az volt az első olimpiája szövetségi kapitányként, azt mondta, számított a férfi kajakosok jó szereplésére, a K-1 1000 méteren győztes Kopasz Bálintban és a K-1 200 méteren első Tótka Sándorban is nagyon bízott.

„A férfi kajakpáros is extrát nyújtott, a négyes is bejutott a döntőbe, azt gondolom, hogy ez parádés szereplés ettől a szakágtól. Az egyes számokban pedig Varga Ádámmal összesen három versenyzőnk állhatott a dobogón, szerintem ez párját ritkítja” – fogalmazott.

Szerinte női kajakban lehetett volna még ennél is jobb a szereplés.

„Ha Kozák Danutának jobban sikerül az átállás, ha az első döntős napon nincs az az irgalmatlan hátszél, ami nem kedvezett nekünk, akkor ez még szebb is lehetett volna. De egy olimpián vagyunk. Az új-zélandi Lisa Carrington nagyon jó volt, három számban is nyert, de mi örülünk az egyetlen aranyérmünknek, amely egyúttal négy, mert csapathajóban született” – mondta Hüttner Csaba.

A férfi kenusokról szólva a kapitány azt mondta, Fejes Dánielt betegség hátráltatta, Adolf Balázs pedig alig maradt le a döntőről egyesben, szerinte mindkét gyerekben nagyon sok van, fiatalok még és a jövőben meg fogják mutatni, hogy mit tudnak.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik