Olimpia 2021 – Friss hírek olimpiai program

Három döntőből egy arany – ez történt, amíg aludtunk

Philip FONG / AFP
Philip FONG / AFP

Kajak-kenu: Csupán a hétszeres olimpiai bajnok kardvívó legenda, Gerevich Aladár áll az örökrangsorban Kozák Danuta előtt, aki Csipes Tamara, Kárász Anna, Bodonyi Dóra társaként, a kajaknégyes tagjaként olimpiai bajnoki címet nyert 500 méteren, és ezzel pályafutása hatodik aranyérmét szerezte.

Kapcsolódó
Történelmi tripla: olimpiai bajnok a női kajaknégyes
Szenzációs versenyzéssel újabb magyar arany, Kozák Danuta már hatszoros olimpiai bajnok.

A női kenusoknál a Balla Virág, Takács Kincső páros az 5. helyen zárt 500 méteren. A férfi kajaknégyes a hetedik helyen ért célba 500-on, míg Adolf Balázs a B döntőben hetedikként célba érve összesítésben a 15. helyen zárta a kenu egyesek 1000 méteres versenyét

Vízilabda: A női válogatott a csoportkörben 10-10-es döntetlent játszott az oroszokkal, a bronzmérkőzésre azonban nagyon összeszedte magát, és a kapus Magyari Alda üreskapus góljának is köszönhetően 12-10-re nyert, ezzel a magyar női pólósport első olimpiai érmét szerezte.

Kapcsolódó
Megvan az olimpiák első magyar érme női vízilabdában
A harmadik negyed kihagyása után az utolsó felvonásban nagyon odatette magát a csapat. Bronzérem a jutalma.

Mire számíthatunk még?

  • A birkózó Muszukajev Iszmail vigaszágon a mongol Tulga Tumur Ochir ellen lép szőnyegre, győzelem esetén kora délután a bronzéremért mérkőzhet majd.
  • A férfi öttusázóknál a körvívás után Marosi Ádám a 10. Kasza Róbert a 27. helyen áll a 36 fős mezőnyben – innen folytatják.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik