A következő élő közvetítés része A férfi pólósok bronzérmével zártak a magyarok a vasárnap befejeződő tokiói olimpián

Az olimpia utolsó aranya a szerb vízilabdázóké

Görögország elképesztő olimpiai menetelése – Olaszországot és Montenegrót egyszer, Magyarországot kétszer győzték le korábban, csakhogy a náluk esélyesebbnek tartott ellenfeleket soroljuk – döntőt ért a tokiói olimpia vízilabdatornáján, ahol Szerbiával találkozott Theodoros Vlachos csapata a fináléban.

A szerbek erősebben kezdtek, 6-3-ra nyerték az első negyedet, de a görögök szép lassan visszakapaszkodtak a meccsbe. A félidőben már csak egy gólos hátrányt mutatott az eredményjelző (7-8), ahogy a harmadik negyed végén is (9-10), majd a negyedik negyed elején már 10-10-et állt rajta. Innen aztán már nem adtak esélyt a szerbek, három gólt dobva és egyet sem kapva 13-10-re megnyerték az olimpiai döntőt.

Magyarország nem utolsó sorban a játékospályafutását az olimpiai bronzmeccsel befejező Nagy Viktor parádés védéseinek köszönhetően a harmadik helyen végzett.

Kapcsolódó
A férfi pólósok bronzérmével zártak a magyarok a vasárnap befejeződő tokiói olimpián
Tizenhat nap után végérvényesen lezárult az idénre halasztott olimpia.

Ami játékosként nem sikerült Dejan Savicsnak (2000-ben, 2004-ben és 2008-ban is a magyar válogatott nyert) azt edzőként megcsinálta, olimpiai bajnoki címig vezette tanítványait.

A tokiói ezüstérem a görög vízilabdázás történetének legjobb eredménye. Eddig az athéni olimpia negyedik helyen volt a legjobbjuk, akkor Oroszország ellen bukták a bokszmeccset. Világbajnokságon két bronzérem volt az eddigi legszebb sikerük, legutóbb 2015-ben állhattak a dobogó legalsó fokára.

Férfi vízilabda, végeredmény

Döntő: Szerbia–Görögország 13–10 (6–3, 2–4, 2–2, 3–1)

Bronzmérkőzés: Magyarország-Spanyolország 9-5 (3-3, 2-2, 1-0, 3-0)

 

Olimpiai bajnok: Szerbia
2. Görögország
3. Magyarország

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik