Olimpia 2021 – Friss hírek

Majdnem nyakát törte Marosi a felkészülés alatt, az olimpián így is hatodik lett

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

A Londonban bronzérmes Marosi Ádám hatodik lett az öttusázók versenyében a tokiói olimpián. A 37 éves sportolón egyáltalán nem látszott, hogy ő a mezőny legidősebb tagja, a vívásban kilencedik volt, majd onnan kapaszkodott fel apránként a szombati versenynapon, a lövészetekkel kombinált futószámban is óriásit küzdött, amikor pedig célba ért, felemelt ujjal jelezte, hogy elégedett az eredménnyel. Az M4-nek is boldogan nyilatkozott, azt mondta, talán arra a legbüszkébb, hogy három olimpiáján mindössze egy verőhibája volt lovaglásban.

A Nemzeti Sport cikkéből kiderül az is, kész csoda, hogy ott lehetett Tokióban, saját szavaival élve ugyanis majdnem meghalt három héttel ezelőtt.

„Fejre estem a lóval, az állat átesett rajtam, és fejbe is rúgott. Kész szerencse, hogy itt lehetek, mert majdnem kitört a nyakam. Nem akartam előtte erről beszélni, de azért volt nyakmerevítőm, amikor mentünk ki a reptérre, mert nem igazán tudtam mozgatni a fejemet. Ezzel együtt végig tudtam csinálni a felkészülés végét, de tényleg ez volt most a maximum” – nyilatkozta a kétszeres egyéni világbajnok.

Az a terve a folytatásra nézve, hogy kipróbálja az öttusa új formáját is: a jövőben csoportokba bontva, kieséses rendszerben, rövidebb blokkokban bonyolítják majd le a versenyeket.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik