A következő élő közvetítés része A férfi pólósok bronzérmével zártak a magyarok a vasárnap befejeződő tokiói olimpián

Nagy Viktor sírva köszönt el

Az egész második félidőben nem kapott gólt a férfi vízilabda-válogatott, amely 9-5-re verte a spanyolokat a tokiói bronzmeccsen. A magyar kapuban Nagy Viktor 13 lövésből 8-at kivédett, 63 százalékos hatékonysággal zárt.

„Azt terveztem, hogy az olimpiai döntő lesz az utolsó meccsem, de a bronzmérkőzés lett, ez volt megírva. Örülök, hogy ezt behúztuk, nagyon sok mindenen ment át a csapat, és szeretném megköszönni a többieknek, hogy küzdöttek értem is. A pályafutásom itt lezárul, köszönöm mindenkinek, aki a sikerekhez hozzásegített. Hálás vagyok a sorsnak, hogy a vízilabdás közegben élhettem, 10 éves korom óta pólózom, nagyon sokat kaptam a sportágtól. Egy pályafutás most lezárul, és új élet vár rám. Igyekszem majd visszaadni valamint a vízilabdának” – nyilatkozta sírva Nagy Viktor, aki egy bronzéremmel zárta le a pályafutását.

Illyés Tibor / MTI

„Férfiasan vállalom: könnyre fakasztottak a srácok. Egész meccsen éreztem a rezgéseiket, éreztem, hogy értem is játszanak. Tudták jól, hogy ez karrierem utolsó mérkőzése, befejezem, és nagyon jólesett, hogy maguk mellett értem is küzdöttek. Ezúton szeretném megköszönni minden egyes csapattársamnak” – ezt már a magyar újságíróknak mondta Nagy Viktor, aki utána a családjának, szüleinek, feleségének is köszönetet mondott, akik végig támogatták őt karrierje során.

Igen, önző voltam. De úgy érzem, hogy lehettem önző ennyire

– felelte arra a kérdésre, hogy jól láttuk-e, amikor azt üvöltötte egy védés után, hogy ez ma az ő napja.

Arról is beszélt, sok sportpszichológus megirigyelné azt, ahogyan megbeszélték az eddigieket a csapattársakkal (mégha Whatsapp-csoportban is), és olyan energiabombát tudtak összehozni, ami a vízben, a bronzmérkőzésen robbant. A játékvezetést kritizálta, mondta, ezt nem lehet humorosan kezelni, ami történt, tenni kell ellene – és ők tettek is, a vízben.

Nagy Viktor 2006-ban mutatkozott be a felnőtt válogatottban, az olimpiai bronzérme előtt nyert egy aranyat és két ezüstöt a világbajnokságokon, a budapesti Európa-bajnoki címe mellett pedig további három dobogós helyet ért el a kontinenstornákon a csapattal. Klubjaival a többi közt egy Bajnokok Ligáját és kilenc magyar bajnoki címet nyert.

Karrierjét pedig úgy zárta le, hogy egy félidőn át nem tudott neki gólt dobni a végső győzelemre is esélyesnek tartott spanyol válogatott.

Angela Weiss / AFP
Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik