A következő élő közvetítés része A férfi pólósok bronzérmével zártak a magyarok a vasárnap befejeződő tokiói olimpián

A játékosok miatt volt fontos a pólókapitánynak az olimpiai bronz

A magyar férfi vízilabda-válogatott a visszavonuló Nagy Viktor remeklésével legyőzte Spanyolországot, így bronzéremmel zárta a tokiói olimpiát. Märcz Tamás és a játékosok is azt emelték ki, hogy a mérkőzést megelőző egy nap volt a kulcs, amikor összekapták magukat az elveszített elődöntő után.

„Ha végigsorolnám, mit mondtam a fiúknak, nem biztos, hogy maradna felület a weboldalakon… Nem is akarok belemenni, de fel kellett ráznom őket, gyorsan túl kellett lenni azon a vereségen. Azok után, ahogy négy közé kerültünk, nagyon fájó volt nem bejutni az olimpiai döntőbe. De összeraktuk magunkat, nyomatékosítottuk, mit akarunk elérni, mik azok a motivációs erők, mint például Viktor utolsó mérkőzése.

Én azt mondtam nekik: nem biztos, hogy mindenkinek lesz még második lehetősége. És nem érmet szerezni, hanem olimpiára kijutni.

Mert nehéz manapság az út, ami ide vezet, vagy ki tudja, hogy megrendezik-e egyáltalán. Ez se volt biztos, hogy itt ez a csapat részt tud venni. Élni kell a kínálkozó lehetőségekkel, meg kell őket ragadni. Ma reggel már azt láttam, hogy a szemek elkezdtek csillogni” – mondta a szövetségi kapitány, majd megemlítette, hogy akiknek Atlantában nem sikerült megnyerni a bronzmérkőzést, a mai napig fájlalják.

Illyés Tibor / MTI

Elismeri, egy ilyen csapattól, mint a spanyol tartott egy kicsit előzetesen, mert a három legesélyesebb között tartotta őket számon. Most már azt is elárulta, hogy az olimpiai előtti kétkapuzások során komoly pofonokat zúdítottak a magyarokra a spanyolok, amik segítettek nagyon komolyan venni a riválist. Óriási dolognak tartja a győzelmet, már csak azért is, mert készültek előre a játékvezetésre, így pedig tudták azt is kezelni, hogy kapták sorozatban a kontrákat és a kiállításokat.

Egy picit el vagyok érzékenyülve, mert nekem is nagyon fontos volt, főleg a fiúk miatt, hogy bronzérmesként mehessenek haza. Remélem, hogy lesz lehetőségük még ennél csillogóbb éremért is játszani. Szerintem van potenciál a magyar vízilabdázókban: a fiúkban és a lányokban is. Meg is ragadnám az alkalmat, hogy gratuláljak a női csapatnak, mert ők is elképesztő dolgot vittek véghez.

Nagy Viktornak megköszönte, hogy kitartott, mert elképesztő munkát végzett az olimpia előtt és extrát nyújtott ahhoz képest, amit a szezon során lehetett tőle látni. Örül neki, hogy éremmel távozik a sportból, de üzenni nem kívánt neki, majd személyesen megbeszélik.

A magyar vízilabdázók két bronzérmet szállítottak ezen az olimpián, így Magyarország 6 arannyal, valamint 7-7 ezüsttel és bronzzal, azaz húsz éremmel zárt a tokiói olimpián, ez az utóbbi 25 év legjobb eredménye.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik