A következő élő közvetítés része A férfi pólósok bronzérmével zártak a magyarok a vasárnap befejeződő tokiói olimpián

Vállon cipelték körbe az olimpia kerékpáros hősét

A brit kerékpáros, Jason Kenny a japán eredetű keirinben címvédőként hetedik olimpiai aranyérmét nyerte meg. A mögötte ezüst és bronzérmes versenyzőtárs gesztusa mindent visz.

A brit kerékpáros, Jason Kenny a japán eredetű keirinben címvédőként nyert. Ebben a számban egy speciális motorkerékpár, a derny felvezetésével folyamatosan növeli a sebességet a pályán lévő – jellemzően hat – bringás, majd annak kiállása után az utolsó három körben elkezdődik köztük az éles verseny. A fináléban Kenny a derny kiállásának pillanatában kihasználta riválisai nézelődését, háromkörös hajrát nyitott, és a számban szokatlanul nagy fölénnyel, több mint hét tizedmásodperccel nyert.


A 33 éves Kenny hetedik ötkarikás bajnoki címét – összességében kilencedik medálját – gyűjtötte be, és negyedik olimpiájáról tér haza aranyéremmel (2008, Peking – Csapat sprint, 2012, London – Csapat sprint és Sprintel, 2016 Rio de Janeiro – Csapat sprint, Sprintel és Keirin, 2020 Tokió – Keirin)

Ezzel az olimpiák történetében bajnoki címek tekintetében a legeredményesebb brit sportoló.

Az éremátadó után az ezüstérmes maláj Azizulhasni Awang és a harmadik holland Harrie Lavreysen gesztusa mindent vitt: vállukra emelték a sportág legendás alakját.

Női sprintben a 200 méter világcsúcsát 10,154 másodperccel tartó kanadai Kelsey Mitchell diadalmaskodott, míg az óriási bukásokkal tarkított omniumban Jennifer Valente.

Kerékpár, eredmények:

női omnium, olimpiai bajnok: Jennifer Valente (Egyesült Államok) 124 pont
2. Kadzsihara Jumi (Japán) 110
3. Kirsten Wild (Hollandia) 108

 

női sprint, olimpiai, bajnok: Kelsey Mitchell (Kanada)
2. Olena Sztarikova (Ukrajna)
3. Li Vaj-sze (Hongkong)

 

döntő: Mitchell-Sztarikova 2-0
a harmadik helyért: Li-Emma Hinze (Németország) 2-0

 

férfi keirin, olimpiai bajnok: Jason Kenny (Nagy-Britannia)
2. Azizulhasni Awang (Malajzia)
3. Harrie Lavreysen (Hollandia)

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik