Olimpia 2021 – Friss hírek

Szteroidok árnyéka vetül az új sprintkirályra

Jewel SAMAD / AFP
Jewel SAMAD / AFP

Fantasztikus nyarat zártak az olaszok, hiszen a futballválogatott Európa-bajnoki címét követően a tokiói olimpián tíz aranyérmet szereztek sportolóik.

Kapcsolódó
Ki ez az olasz sprinter, aki fenekestül felforgatta az olimpiát?
Az ellenfelei sem tudtak szinte semmit Marcell Jacobsról, aki megnyerte a 100 méteres síkfutás döntőjét.

A nagy meglepetést Lamont Marcell Jacobs okozta, aki előbb megnyerte a 100 méteres síkfutást, majd aranyéremhez segítette az olaszok 4×100-as váltóját is.

A figyelme azonban másképpen is felkeltette, a Times azt írja, az olasz rendőrség érdeklődött korábbi dietetikusa, Giacomo Spazzini iránt, akit anabolikus szteroidok illegális forgalmazásával gyanúsítanak.

Kapcsolódó

Ez pedig árnyékként vetülhet Jacobs teljesítményére is. A sportoló azt mondta, amikor hónapokkal ezelőtt először hallott a vádakról, megszakította vele az együttműködést. Ezt megerősítette képviselője, Marcello Magnani is, aki kategorikusan tagadta, hogy sportoló valaha is használt teljesítményjavító szereket.

Megerősítem, hogy Marcell márciusban abbahagyta a munkát Giacomo Spazzinivel, amint tudomást szerzett a vizsgálatról

nyilatkozta Magnani a The Telegraphnak

Mindennek ellentmond, hogy Spazzini az Instagramon üdvözölte Jacobsot a nagy siker után.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Giacomo Spazzini (@giacomospazzini) által megosztott bejegyzés

Giovanni Malago, az Olasz Olimpiai Bizottság elnöke tiltakozott a teljesítménynövelő szerek használatáról szóló spekuláció ellen. Azt mondta, olyan sportolóról beszélnek, aki ki van téve a rendszeres és napi doppingellenes vizsgálatoknak.

Jacobs 9,80 másodpercet futott 100-on, ezzel Európa-csúcsot ért el. Ugyanakkor idén májusig soha nem futotta le 10 másodperc alatt a távot.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik