Olimpia 2021 – Friss hírek

Két újabb érem már biztos a paralimpián

MTI/AP/Eugene Hoshiko
MTI/AP/Eugene Hoshiko

Úszásban, vívásban és atlétikában is nyílik esély magyar éremszerzésre a tokiói paralimpia szombati versenynapján, melyen két asztaliteniszező a döntőért játszik.

A Londonban aranyérmes, öt éve, Rio de Janeiróban harmadik Pálos Péter az asztaliteniszezők S11-es kategóriájában, Szvitacs Alexa pedig az S9-es kategóriában bejutott az elődöntőbe, amivel már mindketten biztosan érmesek.

Iván Bence (S6) és Száraz Evelin (S6) 100 méter mellen úszik, utóbbi ebben a számban idén Európa-bajnok volt. Pap Bianka (S10) pedig – aki csütörtökön ugyanebben a számban, amit ő bemelegítésnek tekintett, a hetedik helyen végzett – ezúttal 100 méter gyorson indul, melyen volt már vb-harmadik, idén pedig Eb-aranyat nyert.

Kapcsolódó
Veres Amarilla nyerte az első magyar paralimpiai aranyérmet Tokióban
Kiélezett döntőben győzte le kínai riválisát.

Az Olimpiai Stadionban Ekler Luca (T38) 100 méteren áll rajhoz délelőtt, illetve döntőbe jutás esetén este. Ő a futók sprintszámában két éve vb-második, idén Eb-ezüstérmes volt.

A vívás utolsó előtti versenynapján a tőr egyéni versenyeket rendezik meg. A férfiaknál a riói ezüstérmes Osváth Richárd (A), a nőknél az öt éve egyéniben harmadik, csapatban második Krajnyák Zsuzsanna (A), valamint Hajmási Éva (A) – aki a riói csapatban ugyancsak szerephez jutott –, továbbá Madarászné Mező Boglárka (B) képviseli a magyar színeket.

Az Izu Velodrómban az utolsó magyar érdekeltségű versenyt rendezik, a látássérült Ocelka Róbert (B1) – azután, hogy szerdán tizedik lett a 4000 méteres üldözéses versenyben – tandempilótájával, Nagy Gergellyel az 1000 méteres időfutamban méreti meg magát.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik