Olimpia 2021 – Friss hírek

Nem kéri az oltást, nem indul az olimpián a magyarok honosított kajak-kenusa

Martin Divisek / MTI / EPA
Martin Divisek / MTI / EPA

A kajak-kenu szlalom szakágban kvótás Schmid Julia lemondott a tokiói szereplésről a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) azon döntését követően, miszerint csakis Covid-19 ellen védett sportoló lehet a magyar csapat tagja.

Kapcsolódó
Minden magyar sportoló védett lesz az olimpián
Kulcsár Krisztián azt mondta: minden egyéb kérdést háttérbe kell szorítania annak, hogy senki ne essen el azért az olimpiai részvételtől, mert ezen a téren a MOB nem tett meg minden tőle telhetőt.

„A Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége július 9-én döntött arról, hogy csakis Covid-19 ellen védett sportoló lehet a magyar csapat tagja a tokiói olimpián.

Ezt követően a szlalom kajakban visszaosztott kvótával rendelkező Schmid Julia jelezte, hogy ezen okból lemond az olimpiai indulásról, így a Magyar Olimpiai Bizottság visszavonja nevezését a július 28-án kezdődő versenyre

– jelentette be szombati közleményében a MOB, amely jelezte: a témában további kommentárt nem kíván tenni.

A szlalom szakágban magyarok eddig nem indultak, az osztrákoktól honosított Schmid Juliával szemben az elvárás a tisztes helytállás lett volna. Schmid kiválásával jelenleg 173 fős a magyar csapat a jövő pénteken kezdődő tokiói olimpián.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik