Olimpia 2021 – Friss hírek

„Ez egy repülőrajt, egészen el vagyok ájulva” – a MOB elnökét ámulatba ejtette Szilágyi aranya

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke repülőrajtnak nevezte, hogy Szilágyi Áron kard egyéniben szombaton aranyérmet nyert.

Kapcsolódó
Szilágyi Áron az első kardvívó, aki háromszor nyert olimpiát egyéniben
Az elődöntő volt a legnehezebb meccse, a másik négy csörtében egyik ellenfél sem tudott hétnél több találatot elérni ellene. Olyat tett, ami a sportág korábbi legendáinak sem sikerült.

Londoni és riói győzelme után Szilágyi sorozatban harmadik olimpiáján nyert aranyat, amelyre korábban soha nem volt még példa a sportág történetében.

A MOB elnöke így értelemszerűen remek hangulatban értékelte a látottakat.

„Egészen el vagyok ájulva. Most elsősorban nem is attól, hogy Áron mekkora vívó, hanem mert az olimpián immár harmadszor csodálhattuk a teljesítményét. Meg kell emeljük a kalapunkat az eredményei előtt, mert ez egy egészen különleges dolog.

Amennyiben a Tokióban lévő magyar delegáció általában úgy érez most, ahogyan én, akkor pozitív lökést ad a hangulatnak. Ez egy repülőrajt

– mondta Kulcsár Krisztián.

Kapcsolódó
„Éreztetni akartam az ellenfelemmel, hogy semmi keresnivalója itt” – az akarat hozta meg Szilágyinak a harmadik olimpiai aranyérmet
Nem aludt jól, izgult is a versenynap miatt, mégis a maga javára tudta eldönteni a legfontosabb pillanatokat a magyar kardozó.

A MOB elnöke egyébként nem hiszi, hogy a magyar csapat további olimpiai eredményeire ez a rajt hatással lenne, viszont a hangulatot fel tudja dobni, a magyarokat fel tudja lelkesíteni. A nap legfontosabb eredményeit és eseményeit erre a linkve kattintva érhetik el olvasóink, akik pedig az egész nap történéseit teljes egészében szeretnék újra átélni, ezen a linken találja az első napról készült hírfolyamunkat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik