Olimpia 2021 – Friss hírek olimpiai program

Kisebb hegyikerékpáros csoda, kínos kézilabdás vereség – ez történt az olimpia negyedik napján

Tim de Waele/Getty Images
Tim de Waele/Getty Images

Magyar szempontból a nap legnagyobb szenzációját – Márton Anna hétfői teljesítményéhez hasonlóan – ezúttal is egy negyedik hely jelentette: a hegyikerékpáros Vas Kata Blanka szenzációsan versenyzett és csak három svájci riválisát nem tudta megelőzni.

Kapcsolódó
Vas Kata Blanka: Szerintem holnapra el is felejtik az emberek ezt az eredményt
A Magyar Olimpiai Bizottság video-sajtótájékoztatót tartott, ahol a nap szenzációját okozó Vas Kata Blankát, a 19 évesen, újoncként olimpiai negyedik helyezett hegyikerékpárost kérdezhették a magyar média képviselői.

Az úszóknál Milák Kristóf 200 pillangón is utcahosszal lett első a középdöntőkben, Kenderesi Tamás egy újabb őrült utolsó ötvennel szintén finalista, az 5. legjobb idővel. Hosszú Katinka címvédőként a 7. helyen jutott be a 200 vegyes döntőjébe. Utóbbi végül 200 pillangón nem állt rajthoz, Kapás Boglárka viszont igen, ő az ötödik időt úszta. 100 gyorson Németh Nándor könnyedén, a 9. helyen jutott tovább, Szabó Szebasztián a 20. helyen fejezte be szereplését. Kalmár Ákos a 22. helyen zárt 800 méter gyorson, míg a Holló Balázs, Zombori Gábor, Kozma Dominik, Márton Richárd összetételű 4×200 méteres férfi gyorsváltót rossz váltás miatt kizárták.

Kapcsolódó
Milák Kristóf: Olyan idővel akarok nyerni, ami nyomot hagy
Kétszáz pillangón valami nagy dologra készül.

Cselgáncsban mindössze három meccs és egy győzelem jutott nekünk. Ungvári Attila (81 kg) már az első mérkőzésén intésekkel kikapott az ötszörös Afrika-bajnok egyiptomi Mohamed Abdelaaltól. Özbas Szofi (63 kg) a vb-bronzérmes német Martyna Trajdos legyőzése után az olasz Maria Centracchio ellen a nyolcaddöntőben maradt alul.

Sportlövészetben az olimpia bemutatkozó számában a légpuskások vegyescsapat-versenyében a Mészáros Eszter, Péni István kettős a hetedik helyen végzett.

Tollaslabdában Krausz Gergely második vereségével már nem juthat tovább, míg Sárosi Laura sérülés miatt visszalépett.

Kapcsolódó
Kálnoki: Nem ismerek olyan magyar sportolót, akit kifejezetten az olimpiai életjáradék motiválna
A nagyvilágban tízmilliós nagyságrendű azoknak a sportolóknak a száma, akik már gyermekkoruktól olimpiai részvételről, olimpiai bajnoki címről álmodnak. Közülük kevesen érik el céljaikat.

A triatlonosok női versenyében Bragmayer Zsanett a 12. helyen végzett, míg a másik magyar, Kovács Zsófia kiesett.

A női kézilabda-válogatott csúfos, 33-27-es vereséget szenvedett Brazíliától, így két forduló után pont nélkül csoportja utolsó helyén áll.

Kapcsolódó
Kiábrándító vereséget szenvedett a magyar kéziválogatott az olimpián
Támadásban és védekezésben is mélyen alulmúlta önmagát a magyar csapat.

A férfi vízilabda-válogatott ugyanakkor megszerezte első győzelmét, miután 16-11-re nyert a házigazda Japán csapat ellen.

Aki szívesen végigpörgetné a nap összes fontos eseményét, annak ajánljuk napi hírfolyamunkat.

Kapcsolódó
Hosszú visszalépett a 200 pillangótól, kizárták a 4x200-as gyorsváltónkat – keddi hírfolyam
A férfi pólóválogatott a végén darálta be Japánt, a titkos aranyesélyesnek számító Berecz Zsombor második összetettben.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik