Olimpia 2021 – Friss hírek

Vitray Hosszú Katinkáról: Biztos, hogy nem volt felkészülve

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Hosszú Katinka olimpiai szereplése senkit nem hagyott hidegen, a kommentelők mellett közéleti személyiségek is megnyilvánultak, Orbán Viktor miniszterelnök mellett Tóth Gabi párja, Krausz Gábor, valamint Várkonyi Andrea is védelmébe vette az olimpiai bajnokot.

Kapcsolódó
Hosszú Katinkától elvette az élet a drogját: a versenyzést
Megpróbáljuk elmagyarázni, miért nem azt a versenyzőt látjuk, aki rutinszerűen veri el méterekkel a világot.

Hosszú-ügyben megszólalt az összesen 21 olimpián közvetítő Vitray Tamás is, aki a Spirit FM Beszóló című rádióműsorában fejtette ki a véleményét. Vitray laikusként is érezte, hogy valami nincs rendben, és Hosszú nem azokat az eredményeket hozza, amelyekkel fel lehet készülni az olimpiára.

Biztos, hogy nem volt felkészülve. Biztos, hogy tudta. Biztos. Esküdni mernék rá, hogy tudta, hogy nem megy. Nem lehet nem tudni. Ez nem olyan sportág. Órával mérik a teljesítményt, egy stopper megmondja azt, halálpontosan. Nem vezető az, aki biztat, bátorít és elfed. Mibe húzták bele? Mibe engedték bele?

– elemezte a szituációt Vitray, aki úgy látja, Hosszú méltatlan helyzetbe hozta magát, de nem csak ő a felelős ezért, hanem a vezetői is.

Hosszú 400 vegyesen ötödik, 200 vegyesen hetedik lett, 200 háton pedig nem jutott tovább az előfutamból, így számár befejeződött az olimpia.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik