Olimpia 2021 – Friss hírek

Bravúrgyőzelem női kéziben és férfi vízilabdában, Milák ezüstérme száz pillangón – ez történt az olimpián szombaton

Czeglédi Zsolt/MTI
Czeglédi Zsolt/MTI

Úszás: A 200 pillangó győztese, Milák Kristóf ezúttal nem számított esélyesnek, de így is csak új világcsúccsal lehetett legyőzni. Caeleb Dressel fantasztikus úszása 23 századmásodperccel előzte meg a magyar versenyzőt, amely az olimpiai küldöttség hatodik érme volt Tokióban. Az amerikai versenyző a futam végén a magasba emelte Milák karját is, kettejük rivalizálása nagyon sportszerű volt végig.

Kapcsolódó
Világcsúcs kellett Milák legyőzéséhez
Magyar éremmel kezdődött az olimpia 9. napja, 100 pillangón Milák Kristóf ezüstérmet szerzett óriási Európa-csúccsal, 49.68-cal. Caeleb Dressel

Atlétika: Kozák Luca teljesítette a feladatát, és futamharmadikként bejutott a 100 méteres gátfutás elődöntőjébe.

Vitorlázás: A Finndingi hajóosztályban vitorlázó Berecz Zsombor a tokiói olimpia szombati hetedik futamában előbb a harmadik helyen futott be, majd a második versenynen az 5. helyen haladt át a célvonalon. Ezzel nyolc futam után a harmadik helyen áll, vasárnap kerül sor az utolsó két futamra, majd a legjobb tíz versenyző augusztus 3-án, kedden a dupla szorzójú éremfutamon áll rajthoz.

Kapcsolódó
Vitorlázás: Berecz Zsombor közelebb került az ezüstérmes pozícióhoz
A Finndingi hajóosztályban vitorlázó Berecz Zsombor a tokiói olimpia szombati hetedik futamában előbb a harmadik, majd az ötödik helyen futott be.

Triatlon: A Bragmayer Zsanett, Bicsák Bence, Kovács Zsófia, Tóth Tamás összeállítású csapat a 11. helyen zárta a vegyes váltó versenyszámát.

Vívás: Bár Márton Anna sérülten is vállalta a szereplést, nem sikerült a bravúr a magyar női kardcsapatnak, amely előbb Dél-Koreától, majd Japántól is kikapott, sőt a hetedik helyért zajló összecsapást is elveszítette Kína ellen és nyolcadikként zárt.

Sportlövészet: A női sportpuskások összetett versenyében Mészáros Eszter a 26. helyen végzett. A magyar sportlövő térdelő testhelyzetben 40 lövésből 388 kört lőtt, fekve 391-et, míg állva 382-őt.

Vízilabda: A férfi pólócsapat 11-8-ra legyőzte az amerikai válogatottat. Nagyon szoros első két negyed után 5-4-re vezettek a mieink, aztán megrázta magát a Märcz  Tamás együttese és 9-4-re elhúzott, de az utolsó negyedben kicsit talán túlságosan is megnyugodtak a vízilabdázók. A győzelem azonban nem forgott veszélyben, ahogy a továbbjutás sem, már csak az a kérdés, hogy hol végzünk a csoportban.

Kapcsolódó
Nagy Viktor extrája is kellett az Egyesült Államok legyőzéséhez
Mezei gyors góljával indult a találkozó, az elején nem úgy ment a magyar vízilabda válogatottnak ahogy szerették volna. A harmadik negyedben viszont a fiúk lehúzták a rolót.

Kézilabda: A nap végére pedig a nap legkellemesebb meglepetése maradt, ugyanis a magyar kéziválogatott remekül játszott Spanyolország ellen. Kőkemény védekezéssel tartotta fel ellenfelét Eleg Gábor csapata és apránként elhúzott. A második félidőben egy ijesztő 8-1-es spanyol felzárkózást is kibírt a csapat, végül 29-25-re nyert és megadta magának a matematikai esélyt a továbbjutásra a svédek elleni zárómeccsere.

Kapcsolódó
Női kézilabda: legyőztük Spanyolországot, még él a remény!
Mindenképpen nyernie kell a magyar válogatottnak, ha életben akarja tartani a továbbjutási esélyeit.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik