Élő Olimpia 2021 – Friss hírek

Legyőzte Hollandiát, elődöntős Tokióban a női pólóválogatott

Harry How/Getty Images
Harry How/Getty Images

A magyar női vízilabda-válogatott egy végletekig kiélezett mérkőzésen 14-11-re legyőzte Hollandiát az olimpiai negyeddöntőben, így bejutott a legjobb négy közé.

A meccs elején a hollandok háromszor is vezettek, de az első negyed végére 4-3-nál már a mieinknél volt az előny. A nagyszünetig fej-fej mellett haladtak a csapatok, 16 perc játék után 8-7-re vezettünk, és bár a harmadik játékrészben sikerült hárommal is ellépnie Bíró Attila tanítványainak, a hajrára visszakapaszkodott a rivális.

10-10-ről végül a magyaroknak sikerült elmozdulniuk, előbb 12-10-re, majd 39 másodperccel a vége előtt 13-11-re vezettünk. A 14-11-es végeredményt Leimeter állította be, aki az üres holland kapuba tüzelt a legvégén.

A ma is remekül védő Magyari Aldának a találkozó hajrájában egy lövésnél megsérült a keze, ezért az utolsó percben komoly fájdalmakkal kellett a kapuban állnia, Gangl Edinát ugyanis nem nevezték be a mérkőzésre. Ennek egyébként az volt az oka, mert sok kiállításos meccsre számított a kapitány és úgy érezte, hogy minden mezőnyjátékosra szükség lehet majd.

Harry How/Getty Images

A találkozó egyik legjobbja Leimeter volt, aki négyszer volt eredményes. Gurisatti és Illés egyaránt három-három találatot szerzett, de Szilágyi Dorottya hajrában szerzett két góljára is nagy szüksége volt a válogatottnak.

Női pólósaink csütörtökön Spanyolország ellen játszanak majd az olimpiai döntőért 12 óra 50 perckor.

Női vízilabdatorna, negyeddöntő:

Magyarország-Hollandia 14-11 (4-3, 4-4, 2-2, 4-2)
Tacumi Vízilabdaközpont, zárt kapus

 

gólszerzők: Leimeter 4, Gurisatti 3, Illés 3, Szilágyi 2, Rybanska 1, Garda 1, illetve Van de Kraats 4, Megens 2, Stomphorst 2, Joustra 1, Genee 1, Van der Sloot 1
gól/ötméteres: 0/0, illetve 4/4
gól/emberelőny: 10/12, illetve 4/12

 

Magyarország: Magyari – Szilágyi, Vályi, Szücs, Parkes, Keszthelyi, Garda – cserék: Gyöngyössy, Illés, Gurisatti, Rybanska, Leimeter

 

Hollandia: Willemsz – Megens, Genee, Wolves, Stomphorst, Sevenich, Van de Kraats – cserék: Keuning, Koolhaas, Sleeking, Van der Sloot, Joustra

Alább percről percre közvetítésünket is visszaolvashatja, ide kattintva pedig a nap legfontosabb magyar vonatkozású eseményeiről talál meg mindent.

3-3

Futunk az eredmény után, de egyelőre sikeresen: ezúttal Leimeter góljával sikerült kihasználni egy emberelőnyt. 46 másodperc van hátra, az eredmény 3-3.

Nem sokáig volt döntetlen

Elcsúszott a magyar védekezés, Van de Kraats pedig megszerezte saját maga második, csapata harmadik gólját, így ismét náluk az előny.

Gólra váltottuk az első emberelőnyt

Gyöngyössy harcolta ki az első magyar emberelőnyt, Illés pedig egy szépen kijátszott akció végén távolról kiegyenlít. 2-2 kevesebb mint két perccel a negyed vége előtt.

2-1 oda

Illés ellen fújtak a játékvezetők, a megítélt ötméterest Van de Kraats értékesítette. Ismét vezetnek a hollandok.

Gyors gólváltás, 1-1

Szilágyié az első kiállítás, de az emberelőny végén kapufára tüzeltek a hollandok. A következő fórral viszont már élni tudtak, Joustra vágta a hálóba a labdát, majd Gurisatti szinte azonnal egyenlített egy látványos csavarral. Négy perc elteltével 1-1 áll az eredményjelzőn.

Idegesen kezdtek a csapatok

Parkes vitte víz alá a labdát az első támadásnál, így jöhettek a hollandok, akiknek viszont lejárt a támadóidejük. Aztán itt is, ott is két pontatlan bejátszás, két perc elteltével még kapura lövés sem volt.

Elkezdődött

Vályi Vanda elhozta a labdát a ráúszásnál, mi támadhatunk először.

Gangl Edina a kimaradó

Bíró Attila a negyeddöntőre Gangl Edinát nem nevezte, így egy kapus, Magyari Alda van csak a keretben. Ennek alapvetően az az oka, hogy sok kiállításos mérkőzésre számít a kapitány, ezért minden mezőnyjátékosra szükség lehet.

Kezdés 11 óra 20 perckor

Legutóbb idén januárban találkozott a magyar válogatott Hollandiával, az olimpiai selejtezőtorna döntőjében 13-11-re sikerült felülmúlnia a mostani ellenfelet a mieinknek.

Ha ezt sikerül megismételni, akkor éremért küzdhet Bíró Attila együttese. A feladat nem egyszerű, de nem is megvalósíthatatlan.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik