Olimpia 2021 – Friss hírek olimpiai program

Hárspataki Gábor és Kovács Sarolta is bronzérmet nyert, a férfi pólósok kikaptak az elődöntőben – ez történt a magyarokkal az olimpia 14. napján

Czeglédi Zsolt/MTI
Czeglédi Zsolt/MTI

Karate: Hárspataki Gábor (75 kg) a csoportjából két győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel továbbjutott az elődöntőbe. Ott azeri ellenfele legyőzte, így bronzérmet szerzett az olimpián most bemutatkozó versenyszámban.

Kapcsolódó
Az érzelmi küzdő, aki törött orral is olimpiai bronzot nyert Magyarországnak
Hárspataki Gábor egészen rendhagyó módon, egy utolsó másodperces fejrúgással biztosította be, hogy Tokióban érmet nyer. Ki tudja, mikor lesz újra magyar karatés a dobogón.

Öttusa: A női versenyszámban osztottak érmeket pénteken, és Kovács Sarolta személyében magyar sportolóé lett a bronz. A női öttusaverseny befejező, lövészettel kombinált futó versenyszámában Kovács remekül lőtt, másodikként indult az utolsó 800 méterére, de végül a litván Laura Asadauskaite megelőzte. Gulyás Michelle a 12. helyen végzett a női öttusázók között.

Kapcsolódó
Öttusa: Kovács Sarolta bronzérmes
Az Alba Volán öttusázónője egészen parádés versenyzéésel nyerte meg a magyar küldöttség negyedik bronzérmét.

Atlétika: Helebrandt Máté a 17., Venyercsán Bence a 20. helyen végzett 50 km-es gyaloglásban. A második olimpiáján induló Helebrandt – Rióban 20 km-en a 28. lett – a mezőny második felében gyalogolt a verseny elején, majd fokozatosan előrébb tört. A 25 éves, első olimpiáján szereplő Venyercsán is hasonlón teljesített: az öt kilométeres mérőpontnál csupán az 54. helyen haladt, végül 20. lett.

Ritmikus gimnasztika: Szintén 20. helyen zárt Pigniczki Fanni az egyéni összetett selejtezőjében, ezért nem jutott be a tízes döntőbe. A labdával végrehajtott, első gyakorlata után a 21. helyen állt, ezt követte sorrendben a karika-, majd a szalaggyakorlata, végül a buzogánnyal bemutatott programja.

Kajak-kenu: A Balla Virág, Takács Kincső kenupáros bejutott a középdöntőbe, míg a férfi kenu egyesek 1000 méteres selejtezőjében Adolf Balázs remekelt. Fejes Dániel viszont reményfutamra kényszerült, onnan pedig nem jutott tovább. A kajaknégyesek közül a női egységünk megnyerte a futamát, míg a férfiak a reményfutam megnyerésével jutott a szombati középdöntőbe.

Birkózás: A szabadfogású birkózó, Muszukajev Iszmail (65 kg) bejutott a negyeddöntőbe, ahol viszont kikapott a japán Otoguro Takutótól, aki elment a döntőig, így Muszukajev a vigaszágon folytathatja. Szombaton a mongol Tulga Tumur Ochirral csap majd össze.

Vízilabda: A férfi válogatott kikapott Görögországtól 9-6-ra az elődöntőben, így aztán a bronzéremért küzd majd Spanyolországgal.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik