Olimpia 2021 – Friss hírek

Ember nem pillangózott még olyan sebesen, mint Milák Kristóf a második ötvenen

Az amerikai sztárúszó, Caeleb Dressel szerint a magyar idő szerint szombat hajnali, Milák Kristóffal vívott csatája volt a sporttörténelem eddigi legjobb 100 pillangója.

Kapcsolódó
Világcsúcs kellett Milák legyőzéséhez
Magyar éremmel kezdődött az olimpia 9. napja, 100 pillangón Milák Kristóf ezüstérmet szerzett óriási Európa-csúccsal, 49.68-cal. Caeleb Dressel

Dressel az első hosszon majd egy testhosszal elhúzott, ám Milák olyan elképesztő második ötvenet ment, hogy kis híján utolérte. Végül az amerikainak világcsúcs (49.45 másodperc) kellett a győzelemhez, míg Milák elképesztő, 49.68-as Európa-rekordot repesztett.

Kapcsolódó
Testőr kísérte Milák Kristófot a 100 pillangó döntőjéig
A 100 méter pillangón ezüstérmével szerző úszó edzője, Selmeci Attila biztosra ment, tanítványával nehogy előforduljon az, ami a 200 pillangó rajtja előtt.

Mint utóbb kiderült, Milák az ezüstérem mellett egy – nem hivatalos – csúcsot mondhat magáénak: a Swimmingstats oldal gyűjtése szerint

ember második ötvenet még nem úszott olyan gyorsan a 100 pillangón rendezett versenyek történetében, mint a Honvéd sportolója.

Sőt, három tizedes közelében nincs senki, se Michael Phelps, se Caeleb Dressel.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Swimming Stats by SwimSwam (@swimmingstats) által megosztott bejegyzés


Mi lehet ebből, ha Milák még elkezd fejlődni, tovább gyorsul a startfejes és kidelfinezés, valamint a forduló tekintetében?

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik