Olimpia 2021 – Friss hírek olimpiai program

Lőrincz Tamás döntőbe birkózta magát, negyeddöntős a női kézicsapat – ez történt a magyarokkal az olimpia 10. napján

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Az olimpia második hetében a kajak-kenusok is elkezdték a szereplést, és a magyar versenyzők jól rajtoltak, a hétfő délelőtti előfutamokban érdekelt hét egység közül hat bejutott a középfutamba, amelyre – akárcsak az adott szám döntőjére – kedden kerül sor.

Női kajak egyes 200 méteren Lucz Dóra és Kárász Anna, női K-2 500 méteren Kozák Danuta, Bodonyi Dóra, valamint Csipes Tamara, Medveczky Erika, míg férfi K-1 1000 méteren Kopasz Bálint és Varga Ádám is magabiztosan vette a hétfői előfutamot. Ugyanakkor férfi C-2 1000 méteren az Adolf Balázs, Fejes Dániel kettős az előfutamban csak hetedik lett, majd a reményfutamban negyedik, így kedden a B döntőben indulhat.

Kapcsolódó
Jó rajt kajak-kenuban: hétből hatan bejutottak a középfutamokba
Csak egy kajak-kenu egységünk nem jutott tovább.

A birkózó Lőrincz Tamás a kötöttfogás 77 kilogrammos súlycsoportjában finalista lett, a döntőre kedden, magyar idő szerint reggel 5 órakor kerül sor, ellenfele a kirgiz Akzsol Mahmudov lesz.

Lőrincz a nyolcaddöntőt kihagyta, mert ellenfele nem állt ki, a negyeddöntőt könnyedén húzta be a japán Jakubu Sohei ellen (3-1), míg az elődöntőben izgalmas végjátékban 6-5-re verte a kétszeres vb-bronzérmes iráni Mohammedali Geraeit.

A világ- és Európa-bajnok Lőrincz 2012-ben, Londonban elveszítette az olimpiai döntőt, de most utolsó versenyén felteheti a koronát pályafutására.

Kapcsolódó
Lőrincz Tamás olimpiai döntős
A kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos kategóriájában az elődöntőben volt érdekelt későn délelőtt Lőrincz Tamás a kétszeres vb-bronzérmes iráni

A kötöttfogásúak 97 kilogrammos kategóriájában Szőke Alex a nyolcaddöntős sikere után a negyeddöntőben kikapott, és a vigaszágon folytathatja. Ha nyer előbb grúz, majd lengyel ellenfele ellen, akkor bronzérmes.

A férfi kisöbű szabadpuska 3×40 lövéses összetett számában Péni István a 10., Pekler Zalán a 14. helyen végzett, egyikük sem került fináléba, a világranglista-vezető Péninek ehhez három kör hiányzott.

Kapcsolódó
Péni István nem jutott döntőbe
Pekler Zalánnal együtt lemaradtak a döntőről.

A férfi vízilabdások 5-5-ös döntetlen játszottak az olaszokkal, így a szerdai negyeddöntőben a horvátokkal kerülnek össze.

Kapcsolódó

A női kézilabdásoknak hétfőn le kellett győzniük a svédeket, hogy a nyolc közé jussanak, és remek védekezéssel ez sikerült is (26-23). Ott majd a norvégokkal játszanak szerdán.

Kapcsolódó

Hétfőn egyetlen magyar atléta volt érdekelt, a világbajnoki és Európa-bajnoki bronzérmes kalapácsvető Halász Bence – aki januárban térdműtéten esett át – nem jutott be a döntőbe, 14. lett.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik