Olimpia 2021 – Friss hírek

Tótka aranyával és két ezüsttel indult a nap – ez történt éjjel az olimpián

MTI és AFP
MTI és AFP

Egy aranyéremmel és két ezüsttel indult az olimpia 13. versenynapja magyar szempontból.

A nyíltvízi úszók indították a napot, és Rasovszky Kristóf ragyogó teljesítménnyel a második helyen zárt, így ő a szakág első magyar férfi érmese az olimpiákon.

Kapcsolódó
Rasovszky Kristóf csodálatos úszással olimpiai ezüstérmes nyílt vízen
Rasovszky Kristóf ezüstérmet nyert a nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyében a tokiói olimpián. Ez volt a magyar csapat 13. érme Tokióban.

Következtek a kajak-kenusok, és Tótka Sándor a 200 méteres fináléban szenzációsan kapta el a rajtot, onnantól pedig nem is engedte át az első helyet másnak. A futam másik magyarja, Csizmadia Kolos negyedik lett.

Kapcsolódó
Nézze meg, hogy verte el Tótka Sándor a mezőnyt!
Videón a három magyar érdekeltségű kajakdöntő.

A nők 500 méteres döntőjében is két magyarért szoríthattunk, Csipes Tamaráért, valamint Kozák Danutáért, aki címvédőként állt rajthoz. A korábban már két aranyérmet begyűjtő új-zélandi Lisa Carrington szokás szerint erősen kezdett, és bár Csipes a végén közelített rá, megelőzni nem tudta. A Honvéd 31 éves klasszisa így is nagyon boldog volt az ezüstéremmel, Kozák viszont csalódottan nyilatkozott, miután lemaradt a dobogóról.

Kapcsolódó
Kozák: Amióta kijöttünk, nem találom magam fizikailag, és emiatt lelkileg sem
A négyesben még lesz lehetősége aranyérmet nyerni. Bízik benne, hogy Csipes Tamara lendülete, valamint Bodonyi Dóra és Kárász Anna éhsége ki fogja húzni a gödörből.

A harmadik magyar érdekeltségű fináléban a kajakpárosok 1000 méteres futamában Nádas Bence és Kopasz Bálint féltávnál a második helyen állt az ausztrálok kettőse mögött, de aztán a németek és a csehek megelőzték őket. De a negyedik hely remek eredmény a Nádas, Kopasz duótól, nem véletlen, hogy mindketten elégedetten nyilatkoztak a döntő után.

Ugyanebben a számban Béke Kornél és Varga Ádám párosa negyedik lett a B döntőben, ez összesítésben a tizenkettedik helyet jelenti. A női kenu egyesek 200 méteres versenyében Balla Virág nyert, Takács Kincső pedig hatodik lett a B döntőben, így előbbi kilencedikként, utóbbi tizennegyedikként zárt.

A reggeli három érem után a magyar küldöttség 5 arannyal, 7 ezüsttel és 3 bronzzal áll. Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke előzetesen 13 érmet várt, ezt már felülmúlták sportolóink.

Mire számíthatunk még?

A hétpróbázó Krizsán Xénia az utolsó szám, a 800 méteres síkfutás előtt a 15. helyen áll.

Öttusázóink elkezdik a tokiói szereplést, a mai nap a körvívás vár rájuk, amikor mindenki vív mindenkivel egy asszót a mezőnyben.

A női vízilabda-válogatott 12.50-től elődöntőt játszik Spanyolország ellen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik