Sportágak

LOVAGLÁS

A díjugratás, díjlovaglás és a lovastusa története és szabályai, a versenyek időpontjai és a magyar indulók névsora a 2021-es tókiói nyári olimpiai játékokon.

A három olimpián szereplő szakág, a díjugratás, a díjlovaglás és lovastusa is elég korán, már az 1912-es stockholmi játékokon bekerült a programba, és azóta is folyamatosan szerepel a műsorban. Egészen egyedülálló, hogy a sportágban a férfiak és a nők ugyanabban a versenyben, azonos feltételek mellett egymás ellen indulnak.

Időpontok

A lovassportok versenyszámai július 24. és augusztus 7. között zajlanak.

Versenyszámok

Lovastusában, díjlovaglásban és díjugratásban egyformán tartanak egyéni és csapatviadalokat. A lovastusa végeredménye díjlovaglásból, terepversenyből és díjugratásból tevődik össze, míg az ettől teljesen független díjlovaglásban és díjugratásban előbb a selejtezőket tartják, majd a döntőket bonyolítják le. Az idén, Japánban összesen kétszáz ló és lovas vesz részt, a legnagyobb létszám (hetvenöt) díjugratásban lesz.

Ami az olimpiai menetrendet illeti, díjlovaglás, lovastusa, díjugratás sorrendben következnek a sportági számok, amelyek magyar szempontból kevésbé lesznek érdekesek, hiszen egyetlen lovasunk sem harcolt ki kvótát a tokiói játékokra.

Nincs magyar résztvevő.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik