Sportágak

GOLF

A golf története és szabályai, a versenyek időpontjai a 2021-es tókiói nyári olimpiai játékokon.

A tokiói lesz a golfozók negyedik fellépése az olimpiák történetében. Az öt esztendővel korábbi, riói játékokon több, mint százéves kihagyás után tértek vissza, hiszen korábban csak 1900-ban és 1904-ben rendeztek sportági küzdelmeket.

A legutóbbi, a 2016-os riói olimpiáról érdekesség, hogy az amerikaiak csupán egy bronzérmet nyertek, a férfiak között brit, a nők mezőnyében dél-koreai sportoló diadalmaskodott. Magyar golfozó az idén sem szerepel az olimpiai mezőnyben.

Időpont

A férfiak versenyét július 29. és augusztus 1. között rendezik meg, míg a nők augusztus 4. és augusztus 7. között szállnak harcba az aranyért.

Szabályok

Az idén, Tokióban hatvan-hatvan versenyző vesz részt a férfi, illetve a női versenyben, több számot nem is rendeznek, így összesen két aranyérmet osztanak ki. Ami a lebonyolítást illeti, négy fordulóból áll a verseny mindkét nem viadalán, értelemszerűen a negyedik kör egyben a döntő is, azt követően alakul ki a végeredmény és a dobogó összetétele. Minden fordulóban az a cél, hogy a játékos a lehető legkevesebb ütésből teljesítse a pályát.

Nincs magyar résztvevő.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik