Sportágak

TAEKWONDO

A taekwondo története és szabályai, a versenyek időpontjai és a magyar indulók névsora a 2021-es tókiói nyári olimpiai játékokon.

A sportág 1992-ben Barcelonában és 1996-ban Atlantában még csak bemutatósportágként szerepelt, ám a sydney-i játékok óta teljes értékű része a programnak. Az összesített örökrangsort magabiztosan vezetik a dél-koreaiak tíz aranyéremmel.

Időpont

A versenyszámokat július 24. és július 27. között rendezik meg.

Versenyszámok

Az idén, Tokióban a férfiak és a nők mezőnyében is négy súlycsoportban mérik össze a tudásukat a sportolók, kategóriánként tizenhatan. A viadal egyenes kieséses rendszerben zajlik, négy győzelemre van szükség az olimpiai aranyérem megszerzéséhez, az elődöntők vesztesei küzdhetnek a harmadik helyért. A sportág versenyeit egészen a program elején, szombattól vasárnapig tartják. Maga a taekwondo egy koreai eredetű harcművészet, a szó jelentése egészen pontosan a lábbal és kézzel küzdés művészete.

A magyar csapat

Japánban a magyar színeket a 2019-ben Amerikából honosított Salim Omar képviseli a legalacsonyabb súlycsoportban, 58 kilogrammban. A fiatal sportoló jó előjelekkel készült pályafutása első ötkarikás eseményére, mivel nemrégiben aranyéremmel térhetett haza az Európa-bajnokságról.

Magyar résztvevő: Salim Omar (58 kg)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik