Sportágak

TRIATLON

A triatlon története és szabályai, a versenyek időpontjai és a magyar indulók névsora a 2021-es tókiói nyári olimpiai játékokon.

A sportág viszonylag későn, csak a 2000-es sydney-i olimpián került fel az ötkarikás játékok palettájára, azóta természetesen minden alkalommal jelen volt. Az eddigi kevés részvételből adódóan az összesített éremtáblázat is eléggé kiegyenlített, a britek és a svájciak állnak az élen két-két aranyéremmel.

Az idén, Tokióban összesen száztíz triatlonos méretheti meg magát, ötvenöten a férfiak és ötvenöten a nők között, három számot tartanak, férfi és női egyénit, valamint a vegyesváltót. Egy országból nemenként legfeljebb három sportoló szerepelhet.

Időpont

A versenyszámokat július 26. és július 31. között rendezik meg.

Versenyszámok

Ami a lebonyolítást illeti, a férfiak és a nők számára is 1,5 km úszásból, 40 km kerékpározásból és 10 km futásból áll a mezőnyverseny, a vegyesváltóban pedig női, férfi-, női, férfiversenyző sorrendben teljesítik a csapattagok a 300 méter úszást, 8 kilométer kerékpározást és 2 kilométer futást.

A magyar csapat

A triatlonosok versenyében négy magyar is indul Japánban: a férfiak között Bicsák Bence és Tóth Tamás, a nők mezőnyében pedig Bragmayer Zsanett és Kovács Zsófia húzhatja fel a címeres mezt. Mind a négy sportoló indul vegyesváltóban is.

 

Magyar résztvevők:

Bicsák Bence (férfi egyéni, vegyesváltó), Bragmayer Zsanett (női egyéni, vegyesváltó), Kovács Zsófia (női egyéni, vegyesváltó), Tóth Tamás (férfi egyéni, vegyesváltó)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik