Sportágak

ÍJÁSZAT

Az íjászat története és szabályai, a versenyek időpontjai és a magyar indulók névsora a 2021-es tókiói nyári olimpiai játékokon.

A sportág már 1900-ban megjelent a nyári olimpiák programjában, majd a 1924 és 1968 között bő negyven éves szünet következett, ám azóta megszakítás nélkül szerepel a műsorban. Érdekesség, hogy több más sportággal ellentétben, az íjászok között már 1904-ben is rendeztek női versenyeket.

Az olimpiai rangsorban magabiztosan, huszonhárom aranyéremmel vezetnek a dél-koreaiak a második amerikaiak és a harmadik belgák előtt.

Időpont

A versenyszámokat július 23. és július 31. között rendezik

Szabályok

Az idén, Tokióban öt számban hirdetnek bajnokot: ahogyan az már megszokott volt, férfiak és nők között is egyéniben és csapatban, de teljesen új számként érkezik a vegyes csapatverseny. A viadal végig egyenes kieséses rendszerben zajlik, a program elején a csapat-, a végén pedig az egyéni döntőket bonyolítják. A szabályok egyszerűek, az egyes mérkőzéseket a legtöbb pontot szerző versenyző nyeri.

A magyar csapat:

Örömteli, hogy huszonöt év után újra lesz íjászunk az olimpiai mezőnyben, férfi egyéniben Balogh Mátyás képviselheti a magyar színeket Japánban.

Magyar résztvevő:

Balogh Mátyás (egyéni)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik