Sportágak

ÖKÖLVÍVÁS

Az ökölvívás története és szabályai, a versenyek időpontjai és a magyar indulók névsora a 2021-es tókiói nyári olimpiai játékokon.

A bokszolók az 1904-es St. Louis-i olimpián szerepeltek először a programban, és az 1912-es stockholmi játékokat leszámítva megszakítás nélkül látni lehetett őket. És a magyar versenyzőket sem volt nehéz észrevenni: a sportág legsikeresebb hazai képviselője az olimpiákon kétségkívül az 1948-ban, 1952-ben és 1956-ban is győztes Papp László.

Időpont

A versenyszámokat július 25. és augusztus 8. között rendezik meg.

Vesenyszámok

Az idén biztosan rendhagyó verseny tartanak Tokióban, hiszen a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) felfüggesztette és kizárta a játékokról a sportági nemzetközi szövetséget (AIBA), így a NOB irányítja majd a viadalt, ahogyan ez a kvalifikációs versenyeken is történt. Az öt évvel ezelőtti, riói olimpiához képest szintén különbséget jelent, hogy az akkori tíz férfi és három női súlycsoport helyett nyolc férfi (52, 57, 63, 69, 75, 81, 91, +91 kg) és őt női (51, 57, 60, 69, 75 kg) kategória lesz terítéken.

Lebonyolítás

A versenyek a helyszíni sorsolást követően egyenes kieséses rendszerben zajlanak, súlycsoportonként minden országból egy sportoló indulhat.

A magyar csapat

A magyar színeket egyedüliként Gálos Roland képviseli az 57 kilogrammosok mezőnyében.

Magyar résztvevő:

Gálos Roland (57 kg)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik