Sportágak

Dávid Krisztina légpisztolyban nyert bronzot a paralimpián

Dávid Krisztina bronzérmet nyert légpisztolyban kedden a tokiói paralimpián, írta az MTI.

A P2-es kategória magyar indulója – aki szívműtét közben történt műhiba miatt hatévesen kerekesszékbe került – jól teljesített a 60 lövéses alapversenyben, 570 körrel második lett a 18 fős mezőnyben.

A nyolcas döntőben, amelyben nulláról kezdtek, tíz lövést követően a negyedik helyen állt, majd visszacsúszott, de azután szépen kapaszkodott följebb, és végül a kieséses szakasz ötödik dupla lövése után esett ki, ezzel harmadik lett.

Az iráni Szareh Dzsavanmardi 239,2 körös – világcsúcsot érő – döntős eredménnyel győzött, a török Aysegül Pehlivanlar 234,5-tel zárt.

A 45 éves, 2014-ben vb-második, öt éve, a riói paralimpián ötödik, 2018-ban Európa-bajnok lövő a magyar küldöttség nyolcadik érmét szerezte.

A férfiaknál Gurisatti Gyula (P1) 542 körrel 24. lett az alapversenyben, így nem jutott be a döntőbe a 27 fős mezőnyben. A 55 éves, egykori uszonyos- és búvárúszó, aki tájékozódási búvárúszásban világ- és Európa-bajnok, 1999-ben egy búvárpalack felrobbanása miatt mindkét lábát elveszítette térd alatt.

Olvasói sztorik